Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Reggie Fils-Aime lägger Mario-hatten på hyllan
För 15 år sedan gick han upp på E3-scenen och bestämt förklarade att ”My name is Reggie. I’m about kicken’ ass, I’m about takin’ names, and we’re about makin’ games.” Han hade inte fel. Under många år har han varit Nintendos välkända ansikte utåt och förgyllt varje tillfälle då spelskaparna haft något nytt att visa upp. Nu står det klart att Reggie Fils-Aime kliver åt sidan som VD för Nintendo den 15 april för att lämna plats åt ingen annan än Doug Bowser. Ja, det är hans riktiga namn. Detta skriver Kotaku. Vi ska ta itu med de oundvikliga ordvitsarna senare, men för nu kan du se Reggies hjärtevärmande avskedsvideo nedan.

Google kan vara påväg in på spelmarknaden
”All will be revealed”, detta är Googles kryptiska meddelande som skickats runt till diverse personligheter under veckan som gått. Det handlar om företagets sammankomst vid Game Developers Conference under andra halvan av mars, detta skriver The Verge. Många verkar övertygade att det handlar om någon form av spelkonsol hellre än något ytterligare verktyg för mobilspelutvecklare. Det skulle mycket väl kunna ha något att göra med företagets ”Project Stream” där Google lät vissa utvalda streama Assassin’s Creed Odyssey i sin webbläsare. Vad tror du vi kommer få se från Google härnäst?

LÄS ALEXANDERS TANKAR: Slutet på en era – Reggie Fils-Aimé lämnar Nintendo

Det här är Patrick Söderlunds nya spel
Det var inte längesen vi kunde rapportera om Patrick Söderlunds avgång från EA och bildandet av hans nya studio Embark. Nu tillåts vi även ta en första titt på studions kommande spel, detta via Eurogamer. Spelet, som ännu inte fått något namn, beskrivs som ett ”free-to-play co-op action game” och förutom ett gäng bilder bjuds vi på en tidig titt på spelets miljöer. Utöver spelet i fråga säger även Söderlund att Embark ska arbeta med titlar som ska underlätta spelskapande för de mindre insatta för att kunna sudda ut gränserna mellan att spela och skapa.

Dreams lanseras som early access
Och när vi ändå talar om spelskaparspel kan vi meddela att Dreams från Media Molecule äntligen verkar vara påväg att få en ordentlig lansering. Via ett inlägg på Playstation-bloggen meddelar utvecklarna att en early access-version av spelet lanseras i vår via Playstation Store och kommer kosta cirka 30 euro. Till en början kommer Dreams dock endast finnas tillgänglig för att visst antal länder som tyvärr inte inkluderar Sverige. Är du nyfiken på Dreams när det väl kommer till oss i landet lagom?

Fallout 76 avslöjar nytt innehåll för 2019
Fallout 76 hade en minst sagt guppig resa efter spelets lansering i höstas. Förutom ett ordentligt gäng buggar och kritiserade spelaspekter drabbades titeln av den ena PR-skandalen efter den andra. Likväl sitter passionerade män och kvinnor för att konstant förbättra och förnya produkten, något som även kommer ske under 2019. Bethesda avslöjar nu via sin hemsida att tre större expansioner (som får namnen Wild AppalachiaNuclear Winter och Watelanders) kommer lanseras med jämna mellanrum under året. Nya questlinjer, nya funktioner såväl som nya spellägen utlovas innan årets slut.

LÄS MER: Går Fallout 76 att rädda?

Xbox Game Pass kan vara påväg till Switch
Jag brukar försöka hålla mig från att rapportera om rykten i den här artikelserien, men det här är så saftigt att jag inte kan låta bli. Enligt rykten, som rapporteras av Game Informer via Youtube-kanalen Direct-Feed Games, kan Microsofts Netflix-liknande speltjänst vara påväg till Nintendos populära konsol. Förutom rykten om portade versioner av mindre krävande Xbox-spel kan även hela Game Pass-biblioteket göras tillgängligt för Nintendo-spelare via Microsofts streamingtjänst Project xCloud. Vi har tidigare rapporterat om Microsofts streamingplaner såväl som deras intentioner att lansera Xbox Live på bland annat Nintendo Switch, så detta känns som ett naturligt (och väldigt spännande) nästa steg.

Bethesda placerar mystiska placeholders på Amazon
Bethesda verkar ha nya avslöjanden i rockärmen och har placerat tre stycken så kallade placeholders hos den amerikanska e-handelsidan Amazon. Enligt FZ handlar det om tre olika versioner av samma spel (standard, deluxe och samlarutgåva), men vilket spel det rör sig om är ännu oklart. Med tanke på att Bethesda publicerar spel åt ett ständigt växande antal utvecklare är det svårt att sia om vad det rör sig om. Vår enda ledtråd såhär långt är en produktvideo som visar en nedräkning i gammaldags design. Vad tror du det kan vara?

Stellaris: Console Edition – 26 februari
Den storslagna rymdsimulatorn kommer till konsol. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One.

Trials Rising – 26 februari
Gör dig redo för att flyga, snurra och krocka som aldrig förr. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

RPG Maker MV – 26 februari
Skapa ditt eget rollspel helt utan förkunskaper. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Dirt Rally 2.0 – 26 februari
Skitig och urläcker racing. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

The LEGO Movie 2 Videogame – 26 februari
Spelet är förhoppningsvis bättre än titeln. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Far Cry New Dawn

RemiLore – 26 februari
Hacka och slå dig genom den färgglada och livsfarliga världen. Släpps till Nintendo Switch.

Rad Rodgers Radical Edition – 26 februari
Beviset på att spel faktiskt gör dig mer våldsam. Släpps till Nintendo Switch.

Deltarune Chapter 1 – 28 februari
Första delen av Undertale-skaparens nya spel. Släpps nu till Nintendo Switch.

Dead or Alive 6
Vansinnigt slipad och lika vrickad fighting. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Veckans trippelhopp
Internet har under veckan återigen bevisat sin svåröverträffade kraft. Det hela började med att en person tyckte det vore roligt om hoppen spelaren utför i det nyligen släppta Anthem ackompanjerades av Marios signifikativa hojtande. ”Be careful what you wish for” heter det, och det tog inte lång tid innan internet levererade.

Veckans Bowser
Som om Nintendo kunde ha förväntat sig något annat när de ger chefsposten till en med efternamnet Bowser. Det tog inte särskilt lång tid innan de mytomspunna meme-skaparna viftade med sitt magiska trollspö och förvandlade hela nyheten till ett redan uttjatat skämt. Det betyder dock inte att vi inte kan skratta lite åt det hela.

LÄS MER: Förändringarna som förädlade Resident Evil 2

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!