Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Square Enix har schemalagt sin E3-show
Fjolårets framträdande var knappast något som blåste oss av stolen, men det kommer inte hindra Square Enix från att göra ytterligare ett försök vid årets E3. Vi kan bara anta att företaget hoppas toppa 2018 års trailermontage med flertalet intressanta avslöjandet. Square Enix inleder sin närvaro vid E3 2019 natten mot den 11 juni. Superhjältenörden i mig skriker efter ny information om det kommande Avengers-projektet från Tomb Raider-utvecklarna Crystal Dynamics och Eidos Montréal, vilket på egen hand skulle göra den sena starttiden mer än uthärdlig. Att utgivaren dessutom väljer att bekräfta sin E3-konferens under samma period som det råder absolut Marvel-feber känns knappast som någon tillfällighet.

Thanos invaderar Fortnite igen
Vi fortsätter på Avengers-spåret med nyheten om att ännu ett Avengers-inspirerat evenemang i det superpopulära Fortnite är i full gång. Medan många gissade på att tillägget endast skulle involvera kosmetiska ting vet vi nu att det faktiskt handlar om ett helt nytt spelläge. I Fortnite Endgame ställs två lag mot varandra där Thanos och gänget gör sitt yttersta för att hitta evighetsstenarna medan de traditionella Fortnite-hjältarna gör allt för att stoppa dem med hjälp av ikoniska Avengers-vapen. Detta rapporterar Eurogamer. Du kan se en kort trailer för uppdateringen nedan.

Crunch-anklagelser mot både Epic och NeatherRealm
Debatten gällande crunch i spelvärlden har blivit mer och mer frekvent i takt med att fler utvecklare vågat komma ut och berätta om sina upplevelser. I veckan har röster från både Epic Games (Fortnite) och NeatherRealm (Mortal Kombat) gjort sig hörda och berättat om de omänskliga arbetsförhållanden som ofta råder hos utvecklarna. Polygon rapporterade i veckan om hur anställda vid Epic Games arbetat med företagets flaggskepp Fortnite under cirka 70 timmar i veckan, vissa vittnar till och med om 100 timmar långa arbetsveckor. Anställda rapporterar även om att crunch inte endast var ett problem i samband med spelets lansering utan även under det kontinuerliga arbetet med nytt innehåll. Även utvecklare vid Mortal Kombat-studion NeatherRealm har vittnat om intensiv crunch under en lång tid, detta via PC Gamer. Anställda vid studion vittnar om arbetsveckor om 80-100 timmar under längre perioder med låg lön. De båda artiklarna innehåller berättelser från flera olika individer som förtjänar uppmärksamhet och kan läsas i sin helhet via länkarna ovan.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Days Gone

Atlus avslöjar nästa Persona-äventyr
Det beryktade Persona 5S, som många trodde var en Switch-version av 2017 års Persona 5, har nu avslöjats under namnet Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers. Spelet tillhör Musou-genren och kan beskrivas som som en korsning mellan Persona och Dynasty Warriors. Spelet har i nuläget inget releasefönster. Dessutom har Atlus nyligen avslöjat att en uppgraderad version av Persona 5 som får undertiteln The Royale kommer släppas för oss i västvärlden någon gång under 2020. Detta skriver Gameinformer.

Lanseringsfönstret smalnar för Playstation 5
Jag påstår inte att spelvärlden just nu lapar i sig next gen-nyheter som en uttorkad hund, men det är något åt det hållet. Denna gången är det Wall Street Journal-reportern Takashi Mochizuki via Eurogamer som avslöjar att Playstation 5 inte kommer lanseras under de kommande 12 månaderna, det vill säga att konsolen har ett lanseringsdatum efter april 2020. Även om det inte är särkilt oväntade uppgifter innebär det att vi troligen kan se fram emot en höst- eller vinterlansering av konsolen.

Final Fantasy XII The Zodiac Age – 30 april
Den tolfte delen av Final Fantasy-sagan får HD-behandling. Släpps till Nintendo Switch.

HA KOLL PÅ ÅRETS ALLA SPELSLÄPP: Lanseringslista 2019

Giga Wrecker Alt. – 30 april (Playstation 4), 2 maj (Nintendo Switch), 3 maj (Xbox One)
Manipulera spillrorna från en förstörd värld i kampen mot mördarrobotarna. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Veckans foliehatt
Det skulle kunna vara årets sammanträffande. Jag är dock ganska säker på att det är Tom Phillips, redaktörer vid Eurogamer, egna högsta önskan som lyser igenom i denna nyhetsartikel. Om inget annat vet Philips hur man gör en något innehållstorr artikel bra mycket mer iögonfallande.

Veckans tillfällighet
Vi rapporterade ovan om den oroväckande crunch-kulturen hos Epic Games. Intressant nog kom nyheten ut i samband med spelstudions nyligen lanserade samarbete med Marvel och inkluderandet av Avengers-innehåll i Fortnite. Det ska sägas att slagorden från Avengers Endgame inte klingar riktigt lika snyggt i relation till påståenden om 100 timmar långa arbetsveckor.

Veckans Dreams
Liksom föregående veckas skapelser i Super Smash Bros. Ultimates nya banredigerare kan vi troligen anta att även skapelser från nyligen lanserade Dreams kommer få en del utrymme i den här artikelserien framöver. Denna veckan vill jag belysa ett försök att återskapa klassikern Crash Bandicoot. Även om spelserien nyligen fått sig en ambitiös remake är det likväl en imponerande bedrift från Youtube-profilen Milbox R. Du kan se skapelsen, som i nuläget inkluderar huvudkaraktären och ett fåtal banor, i klippet nedan.

LÄS MER: Den mindre framtvingande 3D-revolutionen

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!