Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Snart kan du spela Assassin’s Creed i din webbläsare
Att Google skulle ge sig in i spelvärlden med någon form av streaming-konsol har varit på tapeten under en tid tillbaka. Nu utannonserar företag Project Stream, en streamingtjänst som riktar sig mot just spel. Det blir däremot ingen mjukstart för tjänsten rent spelmässigt. Sedan spelets lansering i fredags kommer några utvalda få möjligheten att streama Assassin’s Creed: Odyssey via sin Google Chrome-webbläsare. Om försöket visar sig vara lyckosamt kan vi troligen räkna med mer av den varan i framtiden.

LÄS MER: Playstation – en konsol för sin tid

Bungies nya spel kan heta Matter
Bungie, mest kända för Halo och Destiny, har ansökt om varumärket ”Matter”. Kategoriseringar i ansökan pekar mot att det kan röra sig om något form av onlinespel. I ansökningen hittar vi en även bild som mycket väl skulle kunna vara spelets logga. Bungie har ännu inte kommenterat ärendet, detta skriver Eurogamer.

Vad vill du se härnäst från Bungie?

Hogwarts-breven är skickade – nytt Harry Potter-spel ryktas vara påväg
Under veckan framkom nyheter som fick en viss supporterskara att skrika ut i förväntansfull glädje. Ett fullblodigt Harry Potter-spel utanför originalsagan har varit på mångas önskelistor under åren, nu verkar det bli verklighet. Det var under tisdagen som en video framträdde innehållande vad som sades vara en trailer för ett ännu icke utannonserat Harry Potter-spel. Videon är nu nedplockad av inga mindre än Warner Bros. Interactive Entertainment, vilket pekar mot att videon faktiskt var äkta vara.

Många blickar riktades direkt mot London-baserade Rocksteady Studios som är mest kända för Batman: Arkham-serien. Eftersom utvecklarna ännu inte avslöjat sitt nästa projekt samt opererar under Warner Bros. (som även äger rättigheterna till Harry Potter) såg de ut att vara en trovärdig kandidat. En källa tillhörande Eurogamer menar dock att så inte är fallet. Källan menar istället att det är Avalanche Software (ej att förväxla med Avalanche Studios) som ligger bakom detta. Avalanche Software (som också ägs av Warner Bros.) har tidigare arbetat med flera Disney-relaterade titlar såsom Disney Infinity-serien.

LÄS VÅRA RECENSIONER: FIFA 19

Nintendo Switch får VR-utrustning… typ
Det var väl egentligen inte någon som bad om det, men nu har det hänt. Det är ett kanadensiskt företag som ligger bakom det man kallar för ”NS Glasses”, ett VR-headset till Nintendo Switch. Det skriver Nintendolife. Detta är bara delvis sant eftersom Nintendo Switch inte har fullständigt VR-stöd. Detta blir då något slags mellanting. Anordningen inkluderar något som kallas för ”colour switching technology” vilket ska anpassa konsolens skärm samt ge något av en 3D-känsla till användaren.

Ny spelvideo från Red Dead Redemption 2
Om du fortfarande inte riktigt bestämt dig angående Rockstars cowboyäventyr, eller bara vill tagga till ytterligare inför spelets lansering i slutet av oktober, finns nu en ny spelvideo ute. Videon visar främst hur spelet tacklar uppdrag, stora som små. Vi får även lära oss hur saker som hygien och olika typer av mat kan påverka spelets huvudkaraktär. Du ser videon i sin helhet här nedan.

Ny variant av Switch kan vara på ingång
En ny version av Nintendos senaste konsol kan vara på tapeten, detta enligt Wall Street Journal. Enligt insatta källor kommer detta ske med anledning av konsolens minskande (men likväl höga) försäljningssiffror. Konsolen väntas ha en förbättrad skärm som påminner om moderna mobilskärmar. Ytterligare förbättringar är ännu inte fastställda. Konsolen beräknas vara aktuell för nästa år.

Novembers Playstation Plus-spel är här
Föregående vecka kunde vi avslöja vilka spel prenumeranterna av Playstation Plus kunde avnjuta i oktober månad, nu är även spelen för november här. Nej, du läste inte fel. Det handlar om en läcka från Sony själva, som US Gamer var kvicka nog att uppmärksamma. Om vi väljer att tro bilden nedan verkar nästa månads spel vara inga mindre än Yakuza Kiwami såväl som Bulletstorm: Full Clip Edition. Eftersom bilden publicerades av Sony själva (och sedan togs ner) kan vi vara ganska säkra på att läckan är genuin.

Någon på Sony har det väldigt hett om öronen just nu.

Witcher-författaren kräver mer pengar från CD Projekt Red
Andrzej Sapkowski är mest känd för att ha skrivit böckerna som inspirerat The Witcher-spelen. Trots att en överenskommelse redan fanns mellan författaren och utvecklarna CD Projekt Red menar Sapkowski att den endast gällde för det första spelet i serien. Sapkowski kräver därför nu en ordentlig summa, motsvarande cirka 140 miljoner kronor, från utvecklarna. CD Projekt Red har via sin hemsida uttalat sig kring Sapkowskis krav och menar att den ursprungliga överenskommelsen mellan parterna fortfarande gäller.

Nya PSN-namn kan snart vara verklighet
Playstation-ägarnas största önskan kan vara sanning inom kort, detta enligt Kotaku. Det är tre personer från tre separata spelutvecklare som anonymt berättar hur de nyligen arbetat för att implementera förmågan att byta visningsnamn i sina spel. En fjärde person har dessutom delat en bild på en profilsida där en knapp för funktionen är närvarande. Ingen tidsram för funktionens lansering är ännu avslöjad. Sony själva har ännu inte kommenterat dessa påståenden.

HÄLSA PÅ VÅRT NYASTE TILLSKOTT: Erik har sladdat in på Player 1!

Ronaldo kan försvinna från FIFA-omslaget
Fotbollsstjärnan och omslagsmodellen för FIFA 19, Cristiano Ronaldo, har anklagats för en våldtäkt som ska ha ägt rum i Las Vegas under 2009. Enligt källor till Eurogamer är stjärnans avlägsnande från FIFA 19-omslaget därför stundande. Uppmärksamma supportrar av spelet noterade även att Ronaldo plockats bort från spelets Twitter-bakgrund och ersatts av spelets logga. Ytterligare utredning är att vänta. Ronaldo själv förnekar alla anklagelser.

Telltales zombiesaga blir klar trots allt
Det verkar som om sista säsongen av Telltales The Walking Dead har återuppstått från de döda. Det är Robert Kirkman och Skybound Entertainment (företaget bakom TV-serien The Walking Dead) som ser ut att anlita hela eller delar av arbetslaget från Telltale Games för att avsluta berättelsen, detta skriver Variety. Någon tidsram för de kvarvarande episoderna är ännu inte avslöjad.

The Occupation –  9 oktober
Lös brott i realtid där klockan är din värsta fiende. Släpps till PC, Xbox One och Playstation 4.

Space Hulk: Tactics – 9 oktober
Turbaserat strategispel i Warhammer 40,000-universumet. Släpps till PC, Xbox One och Playstation 4.

Disgaea 1 Complete – 9 oktober
RPG-klassikern får en makeover för den nuvarande generationen. Släpps till Playstation 4 och Nintendo Switch.

WWE 2K19 – 9 oktober
Virtuell wrestling för dig som vill släppa ut dina inre demoner och ändå undvika fläskläpp. Släpps till PC, Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch.

Call of Duty: Black Ops 4 – 12 oktober
Släng dig in en multiplayer-fest utan dess like i Treyarchs senaste militärshooter. Släpps till PC, Xbox One och Playstation 4.

The World Ends with You: Final Remix – 12 oktober
Den definitiva versionen av en modern RPG-klassiker. Släpps till Nintendo Switch.

Veckans malplacering
Jag har min egen samling sidor och forum som används till att samla ihop nyheterna till varje vecka. Denna veckan har en ny deltagare hoppat in på listan. Det är företagsjätten Amazon som fått sitt nya MMO-spel New World läckt på den vuxenorienterade sidan Pornhub, detta rapporterar IGN. Roligt nog är detta inte första gången ett spel läcker ut på sidan. För tre år sedan kunde vi hittade ett klipp från det då kommande Fallout 4 på samma plattform. Vare sig det är en bekräftat marknadsstrategi att läcka ut klipp via pornografiska sidor är oklart, men det öppnar onekligen många nyfikna ögon.

LÄS MER: Redo för Forza Horizon 4

Veckans insats
Spelvärlden har vid flera tillfällen visat prov på sitt stora hjärta. Ännu ett exempel på detta har visat sig under veckan. Det hela handlar om 10-åriga Malte som hade svårt att hitta kompisar att spela Fortnite med. Detta gjorde att pojkens mamma tog till Twitter och bad sitt följe lägga till honom i sin vänlista. Inlägget fick genomslag direkt med svar från bland andra fotbollsstjärnan Tobias Hysén. Det mest uppseendeväckande svaret trillade dock in lite senare när världens tveklöst mest kända Fortnite-spelare Ninja hörde av sig till pojken. Jag hoppas Malte tvingar klasskamraterna att kämpa ordentligt för att få vara med i hans Fortnite-gäng nu.

Veckans Rocksteady
Sedan 2015 års lansering av Batman: Arkham Knight har det varit väldigt tyst kring Rocksteady Studios. I början av veckan misstänkte vi att det läckta Harry Potter-spelet var utvecklarnas nästa projekt, för att sedan höra rykten om andra utvecklare. Men Harry Potter-spel var inte det enda som beryktades i veckan. Färska rykten pekar på att någon form av Batman-relaterad fortsättning är att vänta från utvecklarna trots allt. Olika rykten pekar åt olika håll men konsensus verkar ändå vara att man stannar kvar inom Batmans serietidningsvärld.

Vare sig det handlar om Justice League eller andra sällskap. En källa pratar om ett nytt Batman-spel som kan visas upp redan i år. En annan är mer inne på Justice League-spåret. Vi bör givetvis ta en rejäl nypa salt till båda källorna, även om det är intressant att spekulera.
Vad tror du själv? Vad vill du se från Rocksteady härnäst?

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!