Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Manus för nästa Tomb Raider-spel har läckt ut
Ett nytt Tomb Raider-spel är under produktion och spelets audition-manus som bland annat används för att provspela rollen som Laura Croft har läckt ut, detta kommer via podcasten Sacred Symbols. Om du dessutom kan ta dig igenom podcast-värdarnas minst sagt parodiska gestaltning av replikerna finns det dessutom en hel del information att hämta om det kommande äventyret. Vad som dessutom legitimerar uppgifterna ytterligare är en så kallad DMCA (snabbt förklarat en amerikansk upphovsrättslagstiftning) som utfördes av utvecklarna Crystal Dynamics mot podcast-nätverkets Patreon. Det kommande Tomb Raider-spelet ser ut att följa en rutinerad Lara Croft i mer av en ledarroll tillsammans med ett gäng yngre gravplundrare. Mer detaljer kring spelets lanseringsfönster är i nuläget oklart, men med tanke på att de inte ens verkar ha rollbesättningen klar lär det troligtvis dröja ett bra tag till.

Ny trailer från den animerade Cyberpunk-serien
Snart är det dags för Cyberpunk-universumet att ta plats i Netflix-världen i form av den nya TV-serien Cyberpunk: Edgerunners. Om nu väntan till premiären känns alltför olidlig har en relativt matig trailer släppts under veckan som i huvudsak fokuserar på seriens ensemble. Edgerunners kommer innehålla tio avsnitt och har premiär på Netflix under september.

Dra tillbaka till plugget i månadens Games Pass-tillskott
Microsofts lukrativa prenumerationstjänst får några riktiga stjärntillskott under augusti månad. För den vetgirige är valet uppenbart då Two Point Campus (konsol, moln och PC) dyker upp på Xbox Game Pass i samma stund som spelet släpps den 9 augusti. Dessutom kan du redan nu spela Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands (konsol, moln och PC) samt det Rocket League-inspirerade golfspelet Turbo Golf Racing (Xbox Series X/S, moln och PC). Vidare kommer även det matiga Cooking Simulator (konsol, moln och PC) dyka upp på tjänsten den 11 augusti. Men likt ett överfullt vattenglas kommer en del försvinna när du fyller på med mer, och så även på Xbox Game Pass. Därför kan vi meddela att Boyfriend DungeonCurse of the Dead Gods, Library of Ruina, Starmancer och Train Sim World 2 lämnar tjänsten den 15 augusti. Detta skriver Xbox Wire.

Dead by Daylight-studions nya spel heter Meet Your Maker
Om ett spel som kombinerar basbyggande med plundrande i en skoningslös postapokalyptisk ödemark låter som din grej bör du definitivt hålla ögonen på Meet Your Maker, nästa projekt från Dead by Daylight-studion Behaviour InteractiveDet här multiplayer-äventyret består av två delar: bygg imponerande baser fyllda med fiender som andra spelare kan ta sig an samtidigt som du själv attackerar och plundrar andra spelares skapelser. Spelet släpps under 2023 till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC. Känns det för avlägset kan du redan nu anmäla dig till för att testa spelet med start den 23 augusti, detta sker via spelets hemsida.

Lanseringsdatum och premiärtrailer från nya Tactics Ogre: Reborn
Det taktiska rollspelet från 1995 föds på nytt i form av Tactics Ogre: Reborn. Den här nyversionen kommer inkludera en rad förändringar såsom uppdaterad speldesign, mellansekvenser med inspelad dialog och förbättringar hos såväl ljud som grafik. Spelet släpps den 11 november till Playstation 4, Playstation 5, Nintendo Switch och PC. Tills dess får du sysselsätta dig med spelets avtäckningstrailer som finnes här nedan.

Titta ikapp på veckans Pokémon Presents
Ett skinande nytt avsnitt av Pokémon Presents (spelseriens egna nyhetsprogram) sändes under veckan och innehöll en rad nya detaljer från det kommande Pokémon Scarlet och Violet, däribland ett gäng nya Pokémon samt en titt på spelets nya Paldea-region. Vi fick dessutom veta att spelen kommer innehålla hela tre huvuduppdrag-linjer där en av dem blir den traditionella ”res runt till åtta olika gym”, visserligen utan någon förbestämd väg. Pokémon Scarlet och Violet släpps till Nintendo Switch den 18 november. Du hittar även veckans Pokémon Presents-program i sin helhet här nedan.

Veckans livmätare
Alltid när jag spelar något nytt spel med rollspelsinslag och tycker jag är så himla mäktig och stark är sociala medier en ganska bra värdemätare. Där hittar jag nästan alltid folk som spelar samma spel och kan på så vis se hur min karaktär ligger till rent siffermässigt. Jag får dock en känsla av att hunden här nere har lagt ner fler timmar än de allra flesta.

Veckans ”we have God of War at home”
Ett spel som innehöll vissa likheter med en välkänd Playstation-serie dök upp i Xbox-butiken under veckan. Tyvärr (eller som tur är) är spelet redan nedplockat tillsammans med sin gameplay-trailer. Fast som ni känner till så krävs det en hel del för att internet ska glömma dina brott, därav hittar ni några aningen bekanta skärmbilder här nedan (tack Eurogamer).

Veckans mardröm
Det finns något ruggigt obehagligt med trevliga, roliga och trygga saker som blivit grund för skräckupplevelser. Det mest klassiska exemplet på detta är de hemska clownerna som snabbt kan förvandlas från barnkalas-underhållning till din värsta mardröm. Om du dessutom vill se det underbara Super Mario 64 genomgå samma trollformel har jag hittat videon för dig.

LÄS MER: Spelen som förlorades: Nintendo 64

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.