Jag har aldrig haft något intresse för bilar, vare sig som liten eller som vuxen. Köra bil? Nej. Meka med bilar? Nej. Samla på leksaksbilar som liten? Nej. Kolla på racingtävlingar? Nej. Jag har spelat många racingspel, men aldrig brytt mig om i fall det är bilar eller go-karts eller svävare jag styr.

Men när jag började att spela Forza Horizon 4 var det något som hände. Allt statade med en Nissan GT-R 17. Bilen hade så sköna former och designen på den lackeringen jag valde till bilen var otroligt vacker. Jag insåg att jag ville äga en sådan bil. I verkligheten. Det är första gången jag känt något som helst intresse för att äga en bil i mitt liv. Vad var det som hade hänt?

Många bilspel som innehåller verkliga bilar, som Forza Motorsport och Gran Turismo, presenterar bilarna på ett pornografiskt sätt, med estetiken från påträngande reklamfilmer. För oss som inte är intresserad av bilar, utan bara vill spela ett bra spel, så kan dessa glidande närbilder av glänsande lack bli, om inte obehagliga, så i alla fall obekväma.

Forza Horizon 4 presenterar sina bilar på ett romantiskt, ja rent av sensuellt sätt. Det är mer kärlek till bilar än kåthet på bilar, om du förstår skillnaden. Spelar man Forza Horizon 4 utan att vara intresserad av bilar så känner man sig aldrig utanför. Det känns aldrig som man blickar in i en märklig värld man inte förstår, utan man bjuds in i värmen från första början.

LÄS VÅR RECENSION AV SPELET: Forza Horizon 4

För mig som gillar söta animeflickor mer än stora monster av stål och krom, är det glädjande att många av spelarna har lackerat sina bilar med söta animeflickor, designer som jag kan ladda ner till mina egna bilar. Det ger en extra moe-faktor till det redan färggranna spelet.

Att börja spela Forza Horizon 4 har varit en omtumlande upplevelse för mig. Efter att i hela mitt liv har ignorerat allt vad bilar heter kollar jag numera in bilarna som kör förbi när jag är ute och går. Jag har börjat lära mig bilmärken och vilka olika typer av bilar det finns. En morgon kom jag, skamligt nog, på mig själv med att sitta och googla olika bilmodeller.

Vad kommer det här tokeriet att leda till? Hur långt kommer jag att sjunka i bilträsket? Det kan bara framtiden utvisa. Kärleken till bilar i Forza Horizon 4 kommer jag i vilket fall att fortsätta att njuta av.