På papperet känns kraftfulla terrängfordon, läskigt branta backar och extrema väghinder som ett stabilt recept för en adrenalinfylld och underhållande spelupplevelse. Jag kan nästan känna att en så pulshöjande aktivitet som offroad-racing är ett av de säkrare korten när ett spel ska skapas. Därför känns det aningen trist att konstatera att det inhemska Overpass inte kan kategoriseras in som ett särskilt roligt spel. Även om det är välgjort ur några synvinklar bjuder det sällan upp till dans och den stora utmaningen som spelet skyltar med gör mig snarare frustrerad än engagerad.

Overpass bjuder på ett upplägg som liknar många andra racingspel. Efter ett kort men utmanande övningsavsnitt kastas jag in spelets karriärläge. Det finns möjligheter till snabbspel såväl som flerspelarläge, men det är utan tvekan karriären som ska vara spelets flaggskepp. Här bjuds vi på diverse uppgraderingar,  kosmetiska tillbehör och givetvis en hel del olika tävlingar. Efter en snabb genomgång som också inkluderar val av fordon samt färg på förarkläderna ger jag mig ut på körbanan.

Det är jag mot världen. Bokstavligt talat.

Ute i den skoningslösa terrängen möts jag av naturliga hinder såväl som ramper och däckhögar. Men medan detta borde ha varit startskottet på en pulshöjande resa blir jag bara frustrerad när min bil hamnar upp och ner för tionde gången på tre minuter och jag tvingas ladda om från närmaste sparpunkt. Det finns en viss poäng i att spelet ska vara svårt och realistiskt. Du ska verkligen behöva tänka som en professionell offroad-förare för att ta dig i mål. För det är verkligen där jag får lägga ribban. En snabb tid kommer i andra hand efter jag ens lyckats ta mig över mållinjen. Om detta låter som något för dig finns det en god chans att du kommer gilla Overpass, men för undertecknad är slitet inte värt belöningen.

LÄS FLER RECENSIONER: Dreams

Det finns inga synliga motståndare i Overpass utan all tävlan sker via en tabell där de virtuella förarna samlar sina snabbaste tider på varje bana. För att avancera i karriären måste du placera dig tillräckligt högt upp i den samlade tabellen. Jag tävlar alltså mot andra i teorin, men i praktiken är det bara jag och mitt fordon. Och det kan bli ganska ensamt i längden. Ute på vägarna hittar jag inte heller mycket övrig stimulans. Spelet innehåller ingen musik utanför menyerna, kontrollerna känns hackiga och oprecisa och bildfrekvensen har det kämpigt att hänga med i de högre hastigheterna, till och med på min Playstation 4 Pro.

Spelet ser bitvis väldigt vackert ut.

Jag vill trots min negativa upplevelse tro att det finns något positivt i det här konceptet. Spelet bjuder på en hel del nörderier för den bilintresserade. Bland annat tillåts jag skifta kraft mellan hjulen för att kunna ta mig framåt även om halva bilen hänger i luften. Det är en häftig detalj och en sådant inslag som hade kunnat skina ytterligare om resten av spelet varit mer tilltalande. Nu blir det istället en väldigt nischad spelupplevelse som jag inte kommer hänga kvar vid särskilt länge.

Overpass är ett spel för väldigt få, och jag är inte en av dem. Upplägget har potential men faller tyvärr platt på grund av bristande stimulans och utmaningar som blir mer tradiga än drivande. Jag vill ge spelet eloge för den renodlade spelidén och sitt fokus på detaljer i körandet, men utförande är tyvärr alldeles för halvdant för att det ska kunna lyfta på riktigt.