The Trial är en av de roligaste spellägena i Forza Horizon 4. Det är ett co-op mästerskap där sex spelare lagspelar mot sex dataspelare. Ditt lag förlorar poäng för varje motståndare som kommer före dig och vinner poäng för varje motståndare som kommer efter dig. Det gör att riktigt bra spelare och lite svagare spelare kan spela tillsammans i samma lag, då det kan räcka om tre spelare kommer först och tre kommer bland de sista för att vinna. Varje placering, även bland de sista, kan också vara helt avgörande om det blir vinst eller förlust, så varje spelare, avsett var man ligger i fältet, är inblandad i kampen som segern.

MER SPECIELLA STUNDER: Speciella stunder: Kolossen på Yoshi’s Island

Men alla spelar inte för att vinna. En vecka ansluter jag till den här säsongens The Trail, redo för ännu en spännande utmaning, när loppet direkt förstörs av två skojare. Man lottas slumpvis in i lag, så de båda spelarna kan ju inte känna varandra, men de försöker båda förstöra genom att skapa kaos och preja sina medspelare från banan.

Jag lyckas hålla mig lugn och kör till slut ifrån de båda, men medan vi andra i laget har kämpat mot de båda förrädarna, så har flera av dataspelarbilarna haft gott om tid att komma loss. En spelare i vårt lag leder visserligen, men denne har tre dataspelare efter sig, och vi andra är långt efter. I poängräkningen är vi hjälplöst efter.

Sämsta och bästaMen istället för att fortsätta att trycka pellen i botten, som man vanligtvis gör när man leder, börjar vår lagkamrat att bromsa in. Spelaren i ledningen fortsätter att bromsa medan hen ser till de tre dataspelarna inte tar sig förbi denne. Spelaren fungerar plötsligt som en fantastiskt bromskloss så att de tre datorspelarna närmast står stilla. Det gör att vi andra tre kan komma ikapp och dessutom köra förbi de tre dataspelarna och spelaren i täten.

Sämsta och bästaDe två skojarna har nu hoppat av och vi andra vinner loppet och sedan hela mästerskapet. Det är fascinerade vad olika människor man möter online. I samma lopp fick jag uppleva de sämsta lagkamraterna och den bäste lagkamraten inom ett spann av tio sekunder. Om du undrar vem den bäste spelaren i Forza Horizon 4 är så har jag spelat med denne.