Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 25.

Scarlet Nexus

Ender Lillies: Quietus of the Knights

Lanseringsdatum: 21 juni
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 250 kronor

Ett vansinnigt läckert och mörkt fantasy-spel med utmanande 2D-action. Ender Lillies: Quietus of the Knights är sedan tidigare ute i en early access-form till PC, men vill du spela det på stranden släpps det även till Nintendo Switch i veckan. Vill du uppleva äventyret till Playstation kommer det snart även dit, men då får du vänta till den 6 juli.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Lanseringsdatum: 22 juni
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 400 kronor

Den massivt populära Dungeons & Dragons-världen väcks till liv på nytt i Dark Alliance, ett samarbetsinriktad actionäventyr. Spela som olika ikoniska hjältar och ta hjälp av kompisarna för att bekämpa storslagna monster och samla in glänsande loot.

Legend of Mana

Lanseringsdatum: 24 juni
Format: 
Nintendo Switch, Playstation 4, PC
Ungefärligt pris: 300 kronor

Det legendariska rollspelet från 1999 är tillbaka i nya och mer högupplösta kläder. Till skillnad från många andra actionrollspel är världskartan i Legend of Mana helt tom när du startar ditt äventyr. Det är först när du rest runt och samlat på dig diverse föremål som dessa kan placeras ut på kartan för att frammana städer och fängelsehålor som för handlingen framåt.

Mario Golf: Super Rush

Lanseringsdatum: 25 juni
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 600 kronor

Riktig golf är svårt och tradigt, för att inte nämna olidligt varmt under sommarens hetaste dagar. Därför rekommenderar vi en mer fartfylld, inbjudande och svalkande golfupplevelse i Mario Golf: Super Rush. Ge dig ut på gräset själv eller tillsammans med kompisarna för att bemästra en rad olika spellägen, vissa mer traditionella och andra helt kaotiska.

Scarlet Nexus

Lanseringsdatum: 25 juni
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 600-700 kronor

Upptäck en värld där teknologi som baserar sig i den mänskliga hjärnan dominerar samhället. I Scarlet Nexus spelar du som en av två valbara huvudkaraktärer för att med hjälp av mäktiga superkrafter besegra växtliknande mutanter. Dessutom kan du kasta alla möjliga tunga föremål på fienderna med hjälp av tankekraft, bara det kan vara värt en titt. Ni kan se fram emot en recension här på Playerone.se förhållandevis snart.

LÄS OM GÅNGNA GULDKORN: Spelen att hålla koll på – vecka 23

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.