Då min skämshög började uppnå sådana farliga proportioner att den riskerade falla över mig och begrava mig levande fanns det bara ett val: det var dags att sluta köpa spel och istället beta av backloggen under ett år. Med tanke på att jag är en kompulsiv spelköpare har det varit minst sagt svårt att inte köpa ett enda spel under ett helt år. Vissa spel har dock testat min viljestyrka mer än de andra. Här är de sju spel som lockat mina dunkla habegär som värst under året:

7. Marvel’s Spider-Man

Spider-Man var min stora hjälte när jag var liten och jag älskar Marvel i största allmänhet. Lägg till att jag aldrig spelat ett Spider-Man-spel i mitt liv och att jag plötsligt har en kärlek för öppna världar, och det här spelet har lockat mig som en syndig dansös under ett kastanjeträd. Under 2019 kommer det att bli jag och Spidde, helt klart.

6. Captain Toad: Treasure Tracker

Jag älskar Toadette, och då hon är spelbar under vissa delar av detta är det ett spel jag bara måste ha! Jag vill spela som Toadette – jag vill spela nu! Jag gissar att jag måste vänta till januari. Det här är helt klart ett av spelen jag kommer köpa så fort det nya året börjar.

5. Forza Horizon 3

Jag lyckades mygla mig till att få spela Forza Horizon 4 genom att spela spelet via Xbox Game Pass istället för att köpa det. Men jag var inte beredd på hur otroligt beroendeframkallande och underhållande det skulle vara. I och med att jag inte spelat Forzon Horizon 3 och då även det spelet finns till PC så blev jag otroligt sugen på att köpa det. Som tur är var spelet inte med på Black Friday-rean, annars hade jag nog åkt dit. Tack Microsoft!

LÄS RECENSIONEN: Forza Horizon 4

4. Hyrule Warriors: Definitive Edition

Jag har aldrig spelat något Warriors-spel och är inget jättefan av Zelda-serien heller, även om Breath of the Wild är ett av mina absoluta favoritspel. Så hur hamnar det här spelet så högt upp på listan? Svaret är att jag kom över flera inlägg om spelet på en blogg där skribenten var fullständigt förälskad i spelet. Även om jag knappast kommer älska det här spelet lika hämningslöst som honom kunde jag inte låta bli att smittas av energin i hans texter, och jag blev besatt av längtan efter det här spelet också.

3. WWE 2K19

Mitt senaste wrestlingspel är WWE 2K16, och tre år är evigheter i wrestlingvärlden. Jag vill spela med de senaste wrestlarna! Jag vill spela med den senaste grafiken! Måste jag vänta till januari innan jag får slåss med mina nya favorit-wrestlare? Jisses.

2. Disney Infinity

Men hur i hela Hälsingland hamnade det här spelet på listan? Allt började med att jag var ute efter att köpa en docka med Jessie från Toy Story, men hittade ingen jag var riktigt nöjd med. Plötsligt insåg jag att hon måste ju finnas som Disney Infinity-figur? Det gjorde hon och figuren var till och med riktigt snygg, så jag köpte en sådan. Då började jag undra vilka andra Disney-karaktärer som också fanns som Infinity-figurer. Snart hade jag köpt på mig även Vanellope, Merida och Black Widow. Och sedan, när jag ändå köpt en massa figurer, tänkte jag: tänk om jag skulle ta och spela själva spelen också?

LÄS ÄVEN: Martins spelvecka: Bortglömda berg och brinnande bilar

När jag gjorde lite research fick jag veta att de som gjort de tre Disney Infinity-spelen var samma gäng som gjort Toy Story 3: The Video Game, ett spel som jag tyckte mycket om. Det andra jag upptäckte var att alla tre spelen fanns i ett paket på Steam med alla karaktärer upplåsta. Dessutom var hela paket för alla tre spelen på rea till bara tvåhundra kronor. På något sätt ska jag hålla ut tills det blir nyår. Inte köpa, inte köpa, inte köpa.

1. Grand Theft Auto V

Nej, nu är det något som inte stämmer. Jag avskyr ju Grand Theft Auto-spelen – hur i himmelen hamnade det här spelet på plats ett? Förklaringen är enkel: Red Dead Redemption.

Trots att jag som sagt ogillar GTA-spelen så tänkte jag ändå i somras att det var en god idé att spela Red Dead Redemption innan tvåan kom. Och döm om min förvåning, men jag älskade det! Sedan insåg jag att i och med att Grand Theft Auto V släpptes efter Red Dead Redemption så fanns det faktiskt en chans att jag skulle gilla det också. Tidigare hade jag knappt läst en rad om spelet på grund av mina mindre muntra möten med tidigare delar i serien, men nu kollade jag närmare och det verkade faktiskt som om de ändrat på de saker jag ogillade med serien. Spännande!

Att hålla mig borta från Red Dead Redemption 2 har inte varit så svårt, då jag brukar avvakta med att spela storspel i ett par månader tills hela hajpen har lagt sig. Men under 2019 kommer det givetvis bli Red Dead Redemption 2 för mig. Innan dess tänker jag testa Grand Theft Auto V och kanske kommer jag älska även det? Helt galen sugen på att få testa det är jag i alla fall.