Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Före vi går över till veckans fråga skall vi först lyssna på förra veckans svar när vi ställde frågan:

När blev du besviken på ett spels slut?

Lite besviken på breath of the wilds med tanke på hur fantastiskt resten av spelet var
/Jacob Petersson, Facebook

jag måste ändå säga Arkham Asylum, resten av spelet är ett så nära perfekt actionspel man kommer för mig, men avslutet känns slarvigt. Passar inte alls tematiskt heller
Dante Enocson, Facebook

Slutbossarna i Bioshock och Breath of the Wild var stora besvikelser, även om slutet i sig inte var så dåligt. Celeste hade en riktig, riktigt trist överraskning efter eftertexterna. Och Mass Effect 3 ska vi inte ens prata om.
/Martin Eriksson, Twitter

Sötast

Upplägg för veckans fråga:

Spel låter oss ofta bekanta oss med fascinerande och mångbottnade karaktärer, eller personligheter som bara osar coolhet. Det är oftast dem vi spelar men alltför ofta glömmer vi alla sidekicks, husdjur och andra små varelser som existerar för att ge djup och extra dimension åt spelvärlden och vår spelupplevelse. Det kan vara en butiksägare, en kumpan, en magisk varelse i skogen eller rentav en fiende. Det dem har gemensamt är att de är ovillkorligt übersöta.

Det är de där varelserna som man inte kan se på utan att utbrista i ett högt ”Awwwwwww….”. Vi ser dem överallt i spel och många av dem är kända inslag i våra mest älskade och mer okända spel. Men en lyckad söt design är svår att värja sig för och just därför är de så lätta att minnas långt efter våra strapatser. Det är de där varelserna som man önskade man kunde ta hem och adoptera eller åtminstone bli en väldigt god vän med. Därmed lyder veckans fråga:

Vilken spelkaraktär tycker du är den mest söta? Förklara gärna varför.

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!