Du där! Du ser sådär mitten av veckan-trött ut! Vad sägs om att vi rivstartar din dag med en komposition från Etrian Odyssey 3 signerad den fantastiske Yuzo Koshiro!

Eftersom jag redan berättat om denna japanska kompositör tidigare rekommenderar jag att ni går och läser om honom i artikeln döpt till Dagens spelmelodi: Actraiser. 

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: Prince of Persia: Sands of Time – Introducing the Prince

Originalet i all ära men vana trogen har man gjort en orkestral och mer instrumental version av låten som inte kunde klämmas ut ur Nintendo DS-enhetens ljudchip. Därför vill jag gärna att ni fokuserar er uppmärksamhet på denna CD-version idag om ni bara har tid att lyssna en runda. Det är inget fel i originalkompositionen i det här fallet, det är trots allt en i grunden superstark melodi men den blir tveklöst snäppet vassare i sin orkesterversion.

Det här ett härligt rockig låt som verkligen får igång adrenalinet, inte helt olikt den känslan som musiken i Ys frambringar, vilket så klart har sina naturliga skäl då Koshiro komponerat musik för bägge serierna . Det är klassiskt och modernt i en fenomenalt effektiv förening. Fioler och elgitarrer i ljuvlig och sprittande harmoni. De hektiska och lekfulla fiolerna lyfter verkligen stycket till oanade höjder. Även blåsinstrumentsegmentet vid 02:40-strecket är otroligt välplacerat och ger lyssnaren några sekunders andrum och kontrast mitt i det skoningslösa tempot.

Det är en låt det öser om rejält och den är perfekt för att få en trögstartad dag (som den här) att sparkas igång med entusiasm och ivern att utföra stordåd!

Låten i sitt originalutförande på Nintendo DS.

Den grymma Super Arrange Version.