Nu har jag varit sådär uppmärksam under trailer-visningar igen. För precis hur Super Smash Bros. Ultimate’s tema naglade sig fast har mina öron denna gång hittat något de gillar i den nya Project Judge-trailern. Den stora skillnaden är väl främst att där Smash brände sig fast genom ihärdig upprepning lyckades Project Judge locka mig med en fräsig och hoppig refräng.

Project Judge (kallat Judge Eyes i Japan) är nästa storspel från Ryu Ga Gotoku, studion som gav oss Yakuza. Ni kan se både story- och gameplay-trailers i denna artikel som vi lade upp tidigare i veckan.

Mot slutet av story-trailern kan man höra veckans spelmelodi tona fram och lägga sig bakom all action. I femte minuten träder ”WE’RE GOING UP AND DOWN AND UP! GOING UP AND DOWN AND UP!” fram och det var i den stunden jag visste att jag ville höra mer och det att det här var en potentiell låt för artikelserien.

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: Transformers: War for Cybertron – Fuel of War

Det är så vansinnigt anime-intro-aktigt men jag finner det otroligt uppfriskande när man väljer att göra något annorlunda med sitt soundtrack så det inte bara består av filmiska bakgrundstoner. Låten Arpeggio är Project Judge huvudtema och sekvensen i videon nedanför spelas tydligen i det japanska demots exceptionellt stiliga outro.

Ryu Ga Gotoku Studio har är tagit hjälp av det japanska bandet Alexandros för att skriva och komponera detta original till huvudtema. Det bidrar onekligen till spelets TV-serie-känsla. Bandet har även komponerat mer musik till spelet.

Jag gillar den stillsamma introduktionen med gitarrer och woo-solo. Japanska och engelska mixas sen i en salig röra på äkta anime-maneér. Det är absurt men ett anime-intro vore knappt detsamma utan detta säregna drag. Sen Klämmer man i med lite rockigare toner i refrängen men som bäst blir det som sagt när det börjar ylas ””WE’RE GOING UP AND DOWN AND UP! GOING UP AND DOWN AND UP!”. Då ler pop-snöret i mig förnöjt på insidan och bara hoppa runt på stället.