Ibland behöver inte melodin vara den bästa, ibland gör det inget att musiken låter syntetisk, ibland får spelmusik oss bara att känna och placerar oss som spelare mitt i händelsernas centrum. Den förstärker redan kraftfulla ögonblick och Midna’s Lament från The Legend of Zelda: Twilight Princess är just en sådan typ av låt.

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: Veckans spelmelodi: Mario Kart 8 – Mount Wario

Midna’s Lament är långt ifrån Zelda-seriens bästa musikstycke men har likväl lyckats borra sig in i många spelares medvetanden för vad den symboliserar. Den representerar en av Zelda-seriens mest sorgliga stunder, när man som Link aldrig känt sig mer svag och utslagen. Fångad i vargform och med en svårt sårad Midna på ryggen beger de två sig över Hyrules nattklädda slätter för att finna hjälp. Under hela färden spelas Midna’s Lament. När man lyssnar på den utanför sitt sammanhang kan den uppfattas som lite enformig men i kontext med händelserna blir denna mellanakt en av spelseriens mest minnesvärda ögonblick.

Trots att den inte är den mest kända av låtar kan ni nedanför höra att många tagit den till sitt hjärta. Det är en låt där du anstränger dig för att springa omvägar runt Hyrule-fältets fiender för att melodin inte skall avbrytas och ersättas av konfliktmusik. Det är fullt förståeligt. Ibland vill man bara vara uppslukad och försjunken i nuet, och det är just det Midna’s Lament gör så bra.

https://youtu.be/NoBRdekWKxI

Originalet direkt från spelet

 

En väldigt rivig elgitarr-version.

Väldigt lugn och smooth jazz-variant.

Smooth McGrooves a cappella-tolkning