Då var jag tillbaka med ännu ett brev till min brevlåda. Idag skall en riktig klassiker besvaras.

Denna fråga kommer från  på Twitter.

Du är fast på en öde ö (ja, det finns mirakulöst nog el) och kan bara ha med en spelmaskin och ett spel! Vilka?

Jag hade förmodligen plockat med mig ett spel där jag vet att jag hade blivit sysselsätt länge och som även tillåter skapande. Så på min öde ö-lista hamnar nog Sim City eller kanske snarare City Skylines eftersom EA “dropped the ball” helt i 2013.

Ett annat svar är förmodligen Stardew Valley. Ett spel som jag ägnat över 150 timmar med och känner att jag lätt kan spendera minst lika mycket tid med, förmodligen mer. Jag har köpt Stardew Valley på tre plattformar. Det är förmodligen ett av mina favoritspel detta årtionde. Multiplayer-delen har jag inte hunnit testa ännu men jag ser fram emot det.

Senast jag spelade var i julas när jag reste till Kanada. Det kändes som jag behövde något att sysselsätta mig med på planet i åtta timmar och lugna dagar. 2017 var ett makalöst spelår som tyvärr tvingade mitt liv som bonde till ett abrupt slut, så jag passade på att starta en ny bondgård på min då nyköpta Switch-version av spelet. Det finns en stor sannolikhet att jag hade blivit virtuell bonde på heltid om jag hamnade på en öde ö.

Jag hoppas ni uppskattar inslaget ”Alex brevlåda” och ni är mer än välkomna att ställa fler frågor här, på min Twitter ellerPlayer 1:s Facebook. Jag kommer mestadels svara på spelrelaterade frågor men kommer förmodligen till och från låta off topic-ämnen komma igenom för lite kul variation. Här kan ni läsa en annan fråga från april.

Vilket spel och konsol hade du haft med dig själv till en öde ö? Berätta!