EA har precis avrundat sin presskonferens för årets E3 utan några speciella fyrverkerier eller andra hårresande moment. Att presskonferensen i fråga skulle kännas lite ljummen var väl kanske ingen överraskning. Jag hade dock hoppats bli lite mer övertygad angående Biowares bidrag till den spelarsenal EA består av: Anthem. Så blev dock inte fallet och jag tänker förklara varför.

Under fjolåret fick vi för första gången se Anthem med en tillhörande gameplay-trailer. Coolt, spännande och lite oroväckande tyckte jag då såväl som idag. Vad vi fick se ikväll var lite mer flygande och skjutande men väldigt lite av det som många av oss faktiskt associerar med Bioware, nämligen rollspelande. Ja, du kan ändra utseende på din dräkt och spelet verkar innehålla någon form av övergripande handling. Men var är dialogträden? Var är de intressanta karaktärerna? Var är romantiken?

KOLLA IN TRAILERN: Anthem – E3-trailer

”Jo, men det finns säkert med i spelet även om det inte visades upp” kanske några av er tänker då. Struntprat säger jag då. Bioware är väl medvetna om varför majoriteten köper deras spel och det är inte på grund av striderna. Bioware-loggan har länge varit synonym med omfattande, intressanta världar att utforska och förlora sig själv i. Vad vi fick se idag känns mer som Destiny kombinerat med Titanfall. Och medan det säkerligen tilltalar flera av dem som gläds åt att spela den typen av spel känns det för egen del som något av ett snedsteg.

Nu får ni inte tro att jag har för avsikt att spy galla på Bioware och Anthem. Spelet ser utan tvekan häftigt ut. Det är ursnyggt och utforskandet över och under ytan får det nästan att vattnas i munnen på en Iron Man-supporter som mig. Däremot hade jag, och säkerligen många fler, högre förhoppningar på några av spelets övriga aspekter.

Givetvis kan jag ha helt fel och Anthem innehåller egentligen en av de mest intressanta och välfyllda spelvärldarna någonsin. Men baserat på vad vi fick se idag är jag inte övertygad. Vi får helt enkelt se i februari när spelet släpps, men nu intryck av Anthem är och förblir coolt, spännande och lite oroväckande.