Jag tror många med mig tyckte att uppföljaren till norrländska Unravel var höjdpunkten på EAs presentation, som annars var fylld av… de vanliga spelen och överklämkäcka presentatörer. Det första spelet var en härlig och lite vemodig saga om norrländsk mystik med fokus på fysikpussel och en smula action. I mitt tycke vida överlägset hypade Fe som släpptes i år, men som inte riktigt nådde ända fram. Att vi både skulle få se och spela Unravel Two redan idag var en rejäl överraskning och i samma sekund som det släpptes på Origin Access så laddade jag hem det.

Unravel Two
Så här någon någon dryg timme senare har jag nu lirat klart det första kapitlet av Unravel Two och är salig! Den största nyheten är att man kan lira tillsammans med någon annan, där var och en spelar varsin Yarny-gubbe. Jag testade dock att spela själv och fick då styra båda gubbarna var för sig eller som en kombination. Det fungerar riktigt bra och skapar grunden till många smarta pussel utan att frustrera. Exempelvis kan man fira ner en Yarny för ett stup och sedan ta kontrollen över den som hänger och svinga sig till nästa fasta föremål. När man bara behöver vara en kan de båda förenas till en garngubbe – mycket smidigt när man spelar själv.

Kolla in trailern: Unravel Two – avtäckning

Unravel TwoGrafiken är lätt uppgraderad med fler ljuseffekter, men annars är det skandinaviska temat som är det som fortsatt ge en speciell prägel åt världen man spelar i. Känns som ett bra val och skapar ofta situationer där man bara stannar upp och njuter av omgivningen och den fina musiken. Spelkänslan sitter som en smäck med tajta kontroller och bra fysik, precis som i ettan. Med två figurer att kontrollera blir det ännu mer variation och dynamik i alla hinder som man måste ta sig förbi, vilket ytterligare förstärks genom att man nu kan bygga sina egna garnfigurer. I början kan du bara byta till klänning eller byxor samt välja färg på dina figurer, men långsamt låses nya möjligheter upp för resten av kroppen. I mitt fall fick det bli en gul och en blå, för att symbolisera vår flagga och det passar fint nu inför Fotbolls-VM.

LÄS MER Recension: Fe

Jag har verkligen njutit av den lilla tiden jag hunnit lira Unravel Two och det råder ingen tvekan om att här finns det både mer djup och botten än i det första spelet. Förhoppningsvis återkommer vi snart med en full recension!