Battlefield V utannonserades för ett tag sedan och bekräftade att det skulle utspela sig under andra världskriget, något jag blev väldigt skeptisk till. De bästa spelen i serien har, i min mening, varit de som utspelat sig i modern tid. Visst, det är inget fel på Battlefield 1 på så sätt, men jag tycker att vapenvariationen blev alldeles för dålig jämfört med andra spel i serien. Det kändes mest bara som att det fanns tio vapen med tre olika varianter vilket blev snabbt tråkigt om du frågar mig. Därför blev jag lite besviken när det stod klart att nya spelet i den långlivade serien utspelar sig under andra världskriget.

MER BATTLEFIELD: Battlefield V gjorde mig fortsatt vetgirig

Det var en besvikelse som dock släppte helt under gårdagens EA-konferens. För är det något spel som kan fånga andra världskriget perfekt – är det DICE. Jag tror definitivt på bra med vapenvariation i Battlefield V efter gameplay-snutten vi fick se på Jackfraqs Youtube-kanal igår. Sedan är en av de sakerna jag gillar mest med Battlefield tillbaka – Total Destruction. Du kan demolera varje litet hus du ser så att fienderna får minimalt med utrymme att gömma sig i. Något som jag tycker gör spelet lite mer ”immersive” (i brist på bättre svenskt ord). Det känns lite som att man är där på plats, i verkligheten, inte att du sitter i en fåtölj och trycker ostkrokar och dricker läsk samtidigt som du spelar. Något som är viktigt i ett Battlefield.

FLER REKFLEKTIONER OM EA:s PRESSKONFERENS: Anthem lämnar en del att önska

Till sist fick vi bekräftat något som säkert många förstod skulle komma – Battle Royale. Jag har spelat både Fortnite och PlayersUnknown’s Battlegrounds – de två giganterna inom Battle Royale – och jag gillar inte någon av dem speciellt mycket. Hela idéen gillar jag – och visst har Fortnite ett kul byggsystem som ger lite mer strategi till spelet än bara sikta och skjuta – men jag tycker att det faller lite platt på grund av sladdrig skjutmekanik bland annat. Och är det något som Battlefield kan göra bra är det tunga vapen där varje skott du avfyrar känns genuint bra och ”chunky”, och med banorna som DICE gör tror jag att Battle Royale i Battlefield V kommer bli en enorm succé.

Vad tror du om Battlefield V?