Det är svårt att beskriva den där känslan när man hittar en spelvärld som man klickar med. Grafik, spelmekanik, miljö, atmosfär, karaktärer etc. Känslan av att sitta ner och spela och bara låta spelet omsluta en.

Ska jag vara helt ärlig var det ett tag sen. Eller ja, senast var nog kanske Horizon: Zero Dawn för snart ett år sedan, men det känns så mycket längre sen. Jag har spelat en hel del spel det senaste halvåret som jag inte klickat med. Vissa har jag ändå spelat igenom, ibland på grund av recension och ibland för att jag bara vill klara vissa spel. Andra har jag hoppat mellan fram och tillbaka. Doom, Dragons Dogma Dark Arisen, Gravity Rush 2, Darksiders Remastered och Yakuza 0, bara den senaste månaden egentligen. Sjukt bra spel allihopa! Jag har kul när jag spelar dem, men jag LÄNGTAR liksom inte att spela dem.

Så den senaste veckan gav jag mig på Uncharted The Lost Legacy. Jag visste att det var hyfsat kort och jag gillar verkligen Uncharted-serien. Jag ville spela något som jag faktiskt kunde klara inom en rimlig framtid och som utmanade mig hyfsat. Och det var ungefär precis det jag fick. Ett kompetent och välgjort Uncharted-spel. Som jag klarade på några timmar. Varken mer eller mindre känns det som.

Lagom till sluttexterna för spelet hade slutat fick jag lite Black Friday-inköp på posten. Wolfenstein 2 och Shadow of War till min nya Xbox One X samt Nier: Automata (hej backlog med spel man MÅSTE spela) och Wipeout: The Omega Collection till Playstation 4. Och så Assassin’s Creed Origins som jag inte tillåtet mig att köpa innan det gått ner i pris. Och då älskar jag serien och har spelat alla spel (en del flera gånger).

Så igår kväll satte jag igång Assassin’s Creed Origins äntligen, och oj vad jag klickade. Vi var som två perfekta tonarter som vibrerade unisont jag och spelet. Antika Egypten, vinden som sveper över ökendynorna, skimret av på vattnet, palmträd och människornas småprat på marknaden. Det var som spelet serverade mig varm té och svepte en filt över mina axlar där jag satt i soffan. Hejdå backlog, nu glömmer jag dig och är antik lönnmördare på heltid!