Första Bayonetta-spelet är något som ligger mig kärt – vilket kanske låter konstigt när det praktiskt taget kan summeras som en hack ’n slash där protagonisten nästan är överdrivet sexuell… men det är just för att Bayonetta är som hon är som jag älskar spelet så mycket. (Och ja, jag har cosplayat henne.) Jag ser hennes personlighet som oerhört humoristisk vilket bidrar stort till att spelet är underhållande för mig. Inte bara det såklart, utan även spelets miljöer, musik, fightinganimationer; alla delar sammansatta bildar en underbar upplevelse, och även om Bayonetta inte kan klassas som mitt favoritspel så hamnar det långt upp i listan.

Att Bayonetta 2 blev Wii U-exklusivt var lite ledsamt för min del eftersom jag inte ägde konsolen, men jag blev ändå glad över det faktum att en uppföljare skulle bli av då det såg mörkt ut ett tag. Tyvärr har jag fortfarande inte spelat tvåan – men trots detta kunde jag inte bli gladare av att Bayonetta 3 nu är på väg till Switch, samt att de två föregående spelen kommer att kunna spelas på samma konsol. Allt jag har hört om Bayonetta 2 har varit positivt, och att denna upplevelse nu kommer att förlängas genom ett tredje spel är underbara nyheter för mig.

Problemet är bara det att jag inte har en Switch… än. (Det blir bara mer och mer värt att investera i, så jag lär inte kunna hålla mig länge till.)