Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Trailer-fest under veckans Inside Xbox
Vardagens mest efterlängtade händelse under veckan var definitivt specialprogrammet där Xbox hade lovat visa upp gameplay från nästa konsolgeneration. Och även om många av oss hade alldeles för höga förhoppningar på evenemanget fick vi likväl se en hel del coola nya spel. Några stickprov inkluderade dinosaurieslakten i Second Extinction, äventyr på en mystisk ö i Call of the Sea och såklart en ny trailer från vikingaäventyret Assassin’s Creed Valhalla. Du hittar alla dessa trailers och många fler i vårt videoarkiv.

The Sims 4 får en ekologisk expansion
The Sims-serien får ofta kritik för att de olika basspelen uppgraderas med liknande expansioner upplaga efter upplaga. Och säga vad man vill om ett expansionspaket där hållbar utveckling står i fokus, men nog är det ovanligt nytänkande. I den kommande expansionen kommer dina simmar få utveckla ett miljövänligt boende med förnybar energi, påverka samhället omkring och så småningom förändra världen. Om du sedan förändrar åt ena eller andra hållet är helt upp till dig. The Sims 4 Eko-liv släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One den 5 juni. Detta via spelets officiella hemsida.

Paris Games Week och Tokyo Game Show ställs in på grund av Covid-19
Det borde inte längre komma som någon vidare överraskning, men under veckan fick vi information om att ytterligare två av årets stora spelevenemang ställer in sin fysiska närvaro. Årets Paris Games Week, som var planerad för oktober, skulle bli mässans tioårsjubileum och innehålla mängder med speciella spelnyheter. Nu meddelar mässan via sin hemsida att PGW ställs in på grund av det rådande världsläget. En annan spelmässa som också ställs in, fast ändå inte, är Tokyo Game Show. Den japanska spelmässan skulle ägt rum i september men kommer nu istället genomföras helt digitalt. Exakt hur detta kommer ta form är i nuläget oklart. Detta skriver FZ.

EA Play kör digitalt i juni
Vi fortsätter på det digitala spåret och meddelar att årets EA Play Live, den utvecklade formen av företagets E3-show, kommer äga rum helt och hållet på nätet. Programmet kommer äga rum den 11 juni och sägs innehålla världspremiärer, nyheter och mer. Något som dessutom gör att årets evenemang kan locka mer än vanligt är det faktum att EA planerar släppa totalt 14 titlar under räkenskapsåret där flera av dem ännu ej utannonserats. Vi kan även slänga in ett saftigt rykte från Venture Beat som verkar övertygade om att en av titlarna är en remaster-version av Mass Effect-trilogin.

Handlingen klarnar i ny trailer för The Last of Us Part II
Det har varit några tuffa veckor för Naughty Dog och deras kommande storspel. Men trots den omfattande läckan som drabbade The Last of Us Part II nåddes vi i dagarna av nyheten att en ny trailer var på ingång. I trailern, som du ser nedan, får vi några nya brödsmulor om vad vi kan vänta oss från spelets handling. Klippet är ganska vänligt på spoiler-fronten, men vill du inte veta något mer om spelets handling kan det vara klokt att undvika play-knappen. Dessutom meddelade Neil Druckmann under veckan att spelet nått guld-status, det vill säga att spelet är redo att tryckas på skivor världen över.


Huntdown – 12 maj
Brott lönar sig. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Jet Lancer – 12 maj
Rädda världen från skyn. Släpps till Nintendo Switch och PC.

Star Wars Episode I: Racer – 12 maj
It’s working! Släpps till Playstation 4 och Nintendo Switch.


Veckans Uncharted
Jag har nyligen spelat igenom Uncharted-spelen på nytt och blir konstant imponerad över spelseriens diverse actionscener. Med allt från kollapsande hotellbyggnader till sjunkande kryssningsfartyg bjuder serien på otroligt mycket ögongodis. Men det är något riktigt speciellt med nedanstående klipp, och även om det gamla E3-demot förstörde överraskningen något är biljakten från Uncharted 4 svårslagen.

Veckans exklusiva världspremiär
Nog trodde jag inte att veckan skulle bjuda på en exklusiv inblick i Phil Spencer meditationsrutin, men här är vi nu. Jag skulle faktiskt inte bli förvånad om de högst uppsatta på Xbox startar sin dag genom att spänna musklerna, titta på sig själva i badrumsspegeln och bestämt yttra ”Xbox One Console Launch Exclusive”.

Veckans Fallout-skämt
Om du har läst Checkpoint under en längre tid vet du att jag älskar Fallout-serien mer än många andra, och därför kommer en bit välkomponerad Fallout-humor knappast gå obemärkt förbi. När Elon Musk under veckan meddelade att hans son fått det misstänksamma namnet kan jag lova att en viss Elder Maxson ställde in siktet mot Elons hemkvarter.

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!