Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Sony köper Spider-Man-utvecklarna Insomniac Games
Sony och Playstation har utvidgat familjen ytterligare och införskaffat den begåvade studion Insomniac Games. Studion är givetvis mest kända för fjolårets superhit Marvel’s Spider-Man men låg även bakom den omtyckta Xbox-titeln Sunset Overdrive. Affären innebär att Insomniac blir Sonys fjortonde internationella studio och vi kan säkerligen räkna med flera Playstation-exklusiva titlar från utvecklarna inom den närmsta tiden. Detta skriver Polygon.

THQ Nordic köper Darksiders-studio
Vi fortsätter på shoppingspåret där vi kan meddela att THQ Nordic har köpt Darksiders-utvecklarna Gunfire Games. THQ Nordic har tidigare varit involverad med utvecklarna i form av publiceringen av Darksiders III samt nyversionerna av de två första spelen. Gunfire kommer fortsätta agera som en självständig studio men med ett nytt stöd i ryggen. Detta meddelar THQ Nordic via ett pressmeddelande.

LÄS MER: Speciella stunder: Jag är Spider-Man

Gameplay-fest på Gamescom
Det var knappast någon brist på intressanta trailers under årets Gamescom. Det stora dragplåstret under Gamescom Opening Night var en ny titt på hur det faktiskt ser ut när någon spelar det hett eftertraktade Death Stranding. Dessutom var det god tid att allmänheten fick slå en kik på det beryktade demot från Marvel’s Avengers vilket levererades i form av ett längre gameplay-klipp. Du kan se dessa två klipp nedan och ännu fler trailers finns att beskåda här.

Nytt Syberia är under utveckling
Den senaste delen i den mysiga Syberia-serien lämnade för många en hel del att önska. Detta verkar dock inte betyda att Microids och författaren Benoît Sokal sätter Kate Walkers äventyr åt sidan. Utvecklarna har nämligen avslöjat att ett fjärde spel i serien är under utveckling. Vi vet inte mycket mer än att spelet kommer ägna sig åt utforskande, häftiga mekanismer och snöiga landskap. Det låter som ett helt vanligt Syberia med andra ord. När vi kan förväntas spela detta äventyr är ännu oklart. Detta skriver FZ.

Little Nightmares får uppföljare nästa år
Det smågulliga men obehagliga Little Nightmares från 2017 får en uppföljare. Detta avslöjades vid Gamescom Opening Night under veckan. Uppföljaren verkar ta vid där första spelet slutade. Även om vi inte har något konkret lanseringsdatum i skrivande stund vet vi att spelet släpps under nästa år till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC. Du ser en första trailer för Little Nightmares II nedan.

Flera Yakuza-spel får Playstation 4-remaster
Sega har avslöjat en förfinad samling av Yakuza 3 till och med 5 för Playstation 4. Förutom en högre upplösning och bättre bildfrekvens har även manusen till spelen justerats för att bättre stämma överens med de japanska originalen. Just nu finns endast Yakuza 3 tillgängligt medan del 4 och 5 lanseras 29 oktober respektive 11 februari. Trots detta kan du köpa hela samlingen redan nu via Playstation Store för 649 kronor. Detta skriver FZ.

Ori and the Blind Forest kommer till Switch
Först Cuphead och nu detta. Xbox verkar tycka om att leka snällt med Nintendo och har nu även lånat ut sin älskade Ori för en Switch-version av Ori and the Blind Forest. Lanseringen sker i form av en definitiv utgåva och spelet kommer finnas i Switch-affären från och med den 27 september.

Uncharted-filmen tappar ännu en regissör
En dag kommer vi läsa positiva nyheter om den här filmen, men idag är inte den dagen. Den utdragna produktionen av filmen som ska baseras på Uncharted-serien har förlorat ännu en regissör i form av Dan Trachtenberg. Medan filmens stjärnroll Tom Holland fortfarande ska vara aktuell för filmen är jakten efter en ny regissör i full gång. Filmen kommer bli den första produktionen som får det nystartade Playstation Productions i ryggen. Detta skriver Deadline.

Metro 2033 får filmbehandling
Den omtyckta bok- och spelserien ska nu också bli film. Det är det ryska bolaget Gazprom Media som ligger bakom produktionen av filmen som beräknas ha en rysk premiär i januari 2022. Valery Fedorovich, en av filmens producenterbeskriver det hela som ett drömprojekt och Gazprom Medias största åtagande hittills. Rollbesättningen är i nuläget oklar. Detta via Variety.


Ancestors: The Humankind Odyssey – 27 augusti
Överlev evolutionen i detta nya äventyr. Släpps till PC.

Control – 27 augusti
Besegra en främmande kraft med flygande möbler och skiftande vapen. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Crystar – 27 augusti
Kämpa dig genom skärselden i detta nya actionrollspel. Släpps till Playstation 4 och PC.

Minoria – 27 augusti
Besegra häxor och fördöm synder i sann plattformanda. Släpps till PC.

LÄS MER: Backspegeln: Batman: Arkham Asylum

World of Warcraft: Classic – 27 augusti
Lås in dig på rummet och släng på lurarna som om det vore 2004. Släpps till PC.

Astral Chain – 30 augusti
Om polisskolan hade haft utomjordingar och häftiga levande vapen. Släpps till Nintendo Switch.

The Dark Pictures: Man of Medan – 30 augusti
En kort men skrämmande historia som anpassar sig efter hur du spelar. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Blair Witch – 30 augusti
Skogsvandring för de modiga. Släpps till Xbox One och PC.


Veckans spelmekanik
Ofta är inte randomisering i spel en särskilt omtyckt mekanik, speciellt inte när det handlar om diverse loot-lådor eller dylikt. Under veckan har vi dock hittat en alldeles underbar form av randomisering i och med det kommande Watch Dogs: Legion. För er som inte vet kan vi berätta att spelet i fråga har kastat ut den traditionella protagonisten genom fönstret och kommer istället låta oss rekrytera vem som helst till vårat samfund. En av dessa karaktärer (som går under namnet Alan Murphy) är en riktigt skjutglad herre som gör dubbel skada med alla gevär men som också kan dö när som helst. Låter inte det som det perfekta tillskottet så säg.

https://twitter.com/Nibellion/status/1163504626295066624

Veckans crossover
Om ni tyckte att veckans Death Stranding-video hade en på tok för seriös och vuxen ton har vi hittat klippet för er. Det var nämligen ett geni där ute på nätet som insåg att hela demot var möjligt att sammanfoga med diverse ljudeffekter från det underbara Super Mario 64. Om ni inte redan är övertygade om att detta är en gyllene matchning kan ni se resultatet själva här nedan.

MER MARIO: Speciella stunder: Super Mario World fick mig utkastad från Åhléns

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!