Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Red Dead Redemption 2 kommer till Xbox Game Pass
Microsofts egna Netflix för spel till Xbox och PC har vuxit till sig och blivit en imponerande dragkraft för såväl nya som befintliga kunder. Under veckan som gick nåddes vi av några läckra nyheter för de som avnjuter tjänsten till konsol. Det är nämligen så att det kritikerrosade Red Dead Redemption 2 är påväg till Xbox Game Pass och kommer finnas redo för nedladdning den 7 maj. Det finns dock en mindre hake med det hela eftersom en annan stortitel från Rockstar kommer plockas bort från tjänsten i samma veva. Så har du ännu inte hoppat in i Grand Theft Auto V börjar tiden bli kort innan Arthur Morgan tar över.

Loggan för Xbox Series X kan ha avslöjats
Microsoft och Xbox har tidigare varit relativt generösa med detaljer gällande den nya konsolgenerationen. En aspekt som dock ännu inte avslöjats är den nya konsolens officiella logga, vilket nu kan ha förändrats. Det handlar om en varumärkesregistrering som Microsoft genomfört där en Series X-logga står i centrum. Även om Xbox inte avslöjat något via sina officiella kanaler kan vi troligen räkna med att detta är loggan som kommer dyka upp på de nya spelkartongerna. Du hittar varumärket här. Dessutom säger Phil Spencer själv att vi kan vänta oss nya avslöjanden inom kort och att det den här gången verkar handla om nya spel.

Skapa din egna spelvärld i den nya uppdateringen till Super Mario Maker 2
En av de mest efterfrågade funktionerna när Super Mario Maker 2 lanserades under sommaren 2019 var möjligheten att bilda egna spelvärldar av de egenkomponerade banorna. Under veckan meddelade Nintendo att funktionen är på ingång i form av en ny uppdatering, och när du läser detta är funktionen redan släppt. Det nya verktyget låter dig leka med olika utformningar, teman och pynt för att skapa den perfekta Mario-världen.

Xbox One X får snart Cyberpunk 2077-behandling
Har du alltid velat ha en självlysande spelkonsol som hämtats direkt från Cyberpunk 2077? Isåfall är det din turdag eftersom Xbox precis avslöjat en sprillans ny specialversion av sin One X-konsol. Paketet inkluderar en speciell design för såväl konsol som handkontroll och kommer släppas i en väldigt begränsad upplaga. Det är värt att notera att konsolen säljs tillsammans med ett exemplar av Cyberpunk 2077 även om den lanseras innan spelet i fråga. Det blir alltså en ovanligt dyr förhandsbokning. Konsolen släpps i juni medan Cyberpunk 2077 lanseras den 17 september.

Skådespelaren bakom Vaas hintar en comeback i nästa Far Cry
Jag struntar i vad alla andra säger, den här världen kommer alltid behöva mer Far Cry, vilket mycket väl kan vara på ingång. Dessutom finns det en chans att en eventuell uppföljare kommer skylta med den galna Vaas som skurk, åtminstone om man ska tro rösten bakom karaktären. I samband med en frågestund på Reddit skriver nämligen röstskådespelare Michael Mando att han kanske kommer reprisera rollen som Vaas ”väldigt snart”. Det finns givetvis en chans att Mando bara retas med fansen, men det vore ovanligt taskigt även för att vara Vaas. Du hittar hela frågestunden här.


Gears Tactics – 28 april
Den vanligtvis tanklösa actionserien blir taktisk. Släpps till PC.

Ministry of Broadcast – 28 april
Ställ upp i en totalitär game show. Släpps nu till Nintendo Switch.

Moving Out – 28 april
Börja ditt nya jobb hos världens mest kaotiska flyttfirma. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

SnowRunner – 28 april
Testa på livet som extrem lastbilschaufför. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Telling Lies – 28 April
Sam Barlows senaste utredande äventyr kommer till konsoler. Släpps nu till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

HÅLL KOLL PÅ RESTEN AV ÅRET: Lanseringslista 2020

Dread Nautical – 29 april
Turordningsbaserat rogue-like på ett övernaturligt skepp. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered – 30 april
Den omtyckta kampanjen lanseras i en förfinad form. Släpps nu till Xbox One och PC.

Levelhead – 30 april
Skapa och spela i denna sandlåda av plattformspel. Släpps till Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android och PC.

Streets of Rage 4 – 30 april
Den klassiska beat ’em up-spelserien får äntligen en ny uppföljare. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.


Veckans konsert
Vem sa att det inte var möjligt att gå på konsert utan att lämna vardagsrummet? Om någon nu sagt så är det bara att slänga fram klippet nedan. Med hjälp av det omåttligt populära Fortnite genomförde nämligen artisten Travis Scott en virtuell konsert för mängder med spelande fans. Mest imponerande av allt? Hela spektaklet styrdes upp av ett gäng utvecklare som alla satt på varsitt håll på grund av den pågående pandemin.

https://twitter.com/MrDalekJD/status/1253468093659004928?s=20

Veckans Master Race
När Crysis var färskt fungerade det för många som en mätpunkt för hur bra speldator som var och en hade på rummet. Men vad händer med dessa datorer när det ombeds rendera en version av spelet som är ännu tyngre än ursprunget?

Veckans bugg
Ödemarkens lag är inte för alla. Det var många som var intresserade när människorna återvände till Fallout 76, men de hade nog inte räknat med nedanstående bugg. Det verkar nämligen som att särskilda omständigheter kan leda till att icke spelbara karaktärer plundrar din livlösa kropp på värdefull utrustning. Så ifall du tänkte hoppa in i Fallout 76 framöver bör du rimligtvis hålla livmätaren välfylld tillsvidare.

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!