Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Nya Tomb Raider får dåliga recensioner på grund av prissänkning
Shadow of the Tomb Raider fick överlag höga betyg hos diverse tyckare när det lanserades tidigt under hösten. Under de senaste dagarna har det dock råkat ut för flertalet negativa recensioner via plattformen Steam. Anledningen? En större prissänkning. Det är Kotaku som rapporterar att ett högt antal Steam-användare gett spelet negativa recensioner just på grund av spelets färska prissänkning, vilket tydligen upprört många av dem som köpte spelet vid lansering. Många av användarna menar att de känner sig lurade eftersom de betalade fullt pris för Tomb Raider när nu spelet redan säljs till ett kraftigt nedsatt pris.

LÄS VÅR TOMB RAIDER-RECENSION: Shadow of the Tomb Raider

Vatikanen släpper Pokémon Go-klon
Av alla möjliga parter som kunde tänkas vilja ta del av Pokémon Go-hysterin var nog detta en av de mer osannolika alternativen. Vatikanen har nämligen utannonserat Follow JC Go, en skamlös klon av spelet som fick ut barnen i naturen (och mitt i vägarna, på kyrkogårdar och på privat egendom). Istället för att samla de signifikativa monstren är ditt mål här att samla på dig helgon och övriga bibelfigurer, detta skriver FZ. Istället för att attackera dessa religiösa figurer och fånga dem i små trånga utrymmen ombeds du dock istället svara rätt på bibliska frågor i hopp om att de ska gå med i ditt religösa lag.

https://www.youtube.com/watch?v=fMW98pGjPlM

Nintendo tar in Switch i klassrummet
Kommunikation, kritiskt tänkande, kreativitet och problemlösning. Det är nyckelorden när Nintendo lanserar en provperiod av att använda sin senaste konsol, med fokus på Nintendo Labo, i klassrummet. Tillsammans med Institute of Play ska Nintendo försöka interagera konsolens kartongexpansionen Labo i läroplanen hos 100 amerikanska skolor under läsåret 2018/2019. Programmet syftar träna elever i grundläggande principer gällande design och teknologi. Detta skriver Nintendo på sin officiella hemsida.

LÄS ERIKS PREMIÄRRECENSION PÅ SIDAN: Space Hulk: Tactics

Allt till Switch!
Nintendos hybridkonsol har en tendens att ge nytt liv åt spel som ännu inte hittat sin publik (eller spel som bara vill bredda sin publik). Denna veckan kan vi meddela att ännu fler redan släppta spel är påväg till Nintendo Switch. Först och främst meddelar Capcom via sitt brittiska Twitter-konto att inga mindre än Resident EvilResident Evil 0 och Resident Evil 4 kommer släppas till konsolen under 2019, med ett löfte om mer information inom kort. Som om inte det vore nog är det nu även officiellt att årets stora blodsugaräventyr Vampyr hittar sin väg till konsolen innan slutet av 2019. Detta avslöjar Focus Home Interactive via sin  årsredovisning. Kan ni komma på ett mer osexigt sätt att utannonsera ett spel?

Assassin’s Creed Odyssey-chefer pratar ”crunch”
För någon vecka sedan kunde du knappast ta dig två klick på det spelorienterade mediet innan du stötte på berättelsen om de orimliga arbetsvillkoren hos Rockstar Games. Kort därefter publicerade utvecklare vid företaget uttalanden till höger och vänster som berättade om en mycket mer nyanserad bild av berättelsen. Nu har även framstående personer från utvecklingen av Assassin’s Creed Odyssey sagt sitt om spelindustrins så kallade ”crunch”.

I en intressant artikel från Gamasutra pratar bland andra Patrick Klaus och Marc-Alexis Côté om hur de arbetar med balans under stora projekt. Det mest framstående citatet berättar om hur Odyssey inte krävde någon massiv ”crunch” under utvecklingens slutskede. Även om det finns rum för förbättring menar Klaus att studion lyckats hitta en bra balans mellan att leverera bra spel och förse utvecklare med bra arbetsvillkor.

PÅ TAL OM ASSASSIN’S CREED: Sex saker som sticker ut i Assassin’s Creed Odyssey

Nya Smash-karaktärer kan ha läckt
Flertalet ännu ej utannonserade karaktärer från det kommande Super Smash Bros. Ultimate har möjligen läckt ut i förtid. Det är Nintendolife som rapporterar om flertalet inlägg på plattformen Reddit innehållande en bild med spelets kompletta laguppställning. Några av de läckta karaktärerna inkluderar Shadow från Sonic the Hedgehog, Banjo-Kazooie och Isaac från Golden Sun. Enligt Nintendolife kommer läckan från samma företag som förser självaste Bandai Namco med reklammaterial. Så även om nyheterna bör tas med en nypa salt finns där definitivt belägg för att det skulle kunna vara äkta.

Soulcalibur VI får ännu en gästkaraktär
Geralt får lämna plats för ännu en utomstående gäst. Via en flashig trailer meddelar nu Bandai Namco att YoRHA No. 2 Type B (mer känd som 2B) från NieR: Automata gör entré på slagfältet. Karaktärens akrobatiska stil och dubbla svärd kommer säkerligen passa väl in i nyligen släppta Soulcalibur VI. Inget lanseringsdatum för karaktären är ännu känt. Du ser hennes presentationstrailer nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=35H8A4wO5jw

Nyversionen av Medievil är en remake
Vi har länge vetat att någon form av nyversion av klassiska Medievil är på ingång sedan projektet utannonserades under 2017. Nu står det dessutom klart att det inte bara handlar om någon remaster utan en fullfjädrad remake, detta rapporterar FZ via den officiella Playstation-podcasten. I podcasten berättar även Sonys Shawn Layden att det är utvecklarna Other Ocean Interactive som ligger bakom projektet.

Jade Raymond lämnar EA
Jade Raymond har varit en del av Electronic Arts och den egengrundade studion EA Motive sedan 2015. Innan dess arbetade hon vid Ubisoft och hade en betydande roll under utvecklingen av Assassin’s Creed, Assassin’s Creed II, Watch Dogs och Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist. Nu står det dock klart att hon lämnar företaget, detta skriver Variety. Samantha Ryan (ansvarig för Maxis, Bioware samt företagets mobilavdelning) kommer ta över även EA Motive. Anledningen till Raymonds uppsägning är ännu oklar.

Fallout 76 B.E.T.A. – 30 oktober
Xbox-ägarna är redan igång, men snart kan även de som förhandsbokat spelet till Playstation 4 och PC dyka in i Bethesdas ödemarker.

Call of Cthulhu – 30 oktober
Det populära skräckrollspelet får en officiell representant i tv-spelsvärlden. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

The Quiet Man – 1 november
Spela som döv och förlita dig på dina andra sinnen i detta egendomliga action-äventyr. Släpps till Playstation 4 och PC.

Diablo III: Eternal Collection – 2 november
Återbesök undermarken på jobbet, på bussen eller hemma i soffan. Släpps nu till Nintendo Switch.

Veckans videoklipp
Kommer ni ihåg alla buggar från årets omstart av God of War? Svaret på den frågan bör vara nej, då spelet innehöll väldigt lite av den varan vid lansering. Nu har däremot utvecklarna från Santa Monica Studio släppt en video fylld med roliga buggar och andra tekniska underligheter. Videon släpps för att ”fira” att spelet officiellt sjunkit under 40 dollar på Playstation Store, så har du ännu inte besökt Kratos nya hemvistelse kan det mycket väl vara dags nu.

Veckans karakärskapare
För några dagar sedan släpptes Soulcalibur VI. Förutom en hel del underhållande spelande för den som är förtjust i genren innehåller spelet även en av de mest imponerande karaktärskaparna vi någonsin sett. Detta öppnar såklart för många imponerande, och konstiga, karaktärer. Kotaku har lyckats sammanställa många av dessa och vi bjuds på allt från Sonic till Kirby och självaste Thanos. Ta en titt!

Veckans Red Dead
Med Red Dead Redemption 2 ute i allas händer har internet svämmats över av videoklipp, bilder och berättelser från livet som cowboy. Ett av de mest underhållande inläggen på sociala medier står Twitter-användaren @CharleyyRachael för. Förutom ett gott skratt får vi även lära oss en viktig läxa: bråka inte med hästar.

LÄS MER: Veckans spelmelodi: Wild Arms – Into the Wilderness

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!