Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Red Dead Redemption 2 kommer äntligen till PC
Det var många som tokhyllade fjolårets vilda västern-äventyr Red Dead Redemption 2 när det släpptes. Tyvärr var det dock en stor grupp spelare som gick miste om storspelet, åtminstone fram till nu. Rockstar Games har nämligen avslöjat att spelet kommer släppas till PC under nästa månad. Spelet kommer lanseras till bland annat Rockstars egen spelbutik och Epic Games Store. Vill du nödvändigtvis spela via Steam får du hålla ut till december. Det är värt att notera att spelet även kommer finnas till Google Stadia när tjänsten lanseras den 5 november.

Playstation Now växer till sig och blir billigare
Playstations Game Pass-liknande prenumerationstjänst får tillökning och prissänkning i samma veva, detta skriver Eurogamer. Här i Europa kommer tjänsten numera kosta 10 euro i månaden eller 60 euro för ett helt år, det tidigare priset låg på 15 respektive 100 euro. Playstation Now kommer dessutom bli några stortitlar rikare i form av fjolårets God of War, Uncharted 4Infamous: Second Son och Grand Theft Auto 5. Dessa spel kommer ingå i tjänsten fram till januari nästa år.

Shawn Layden lämnar Sony
Ett av Sonys och Playstations stora ansikten lämnar nu företaget. Layden har mer än tre decennier inom Sony på sitt CV och vi önskar honom såklart lycka till med alla framtida åtaganden. I nuläget finns dock ingen ytterligare information kring vad dessa åtaganden kan vara.

Sony gör cross-play tillgängligt för utvecklare
Sonys cross-play-beta har nu avslutats och verktyget uppges vara tillgängligt för utvecklare, detta berättar Jim Ryan i en intervju med Wired. Den första stortiteln som uppges använda sig av denna teknik vid lansering blir det kommande Call of Duty: Modern Warfare som lanseras senare denna månad.

Switch Lite-spakarna jagas av gamla demoner
För en tid sedan kunde vi rapportera om att flera Nintendo Switch-användare berättat att deras kontrollspakar registrerat data utan inmatning från spelaren. Det hela blev ett så utbrett problem att företaget till och med stämdes. Nu uppges den nyligen lanserade Switch Lite jagas av liknande problem, vilket också ligger till grund för ett tillägg i den befintliga stämningen. Detta skriver FZ.

LÄS MER: Så skulle achievements fungera till Nintendo Switch

Fackförbundet The Writers Guild kommer inte dela ut spelutmärkelser i år
The Writers Guild of America kommer inte dela ut någon utmärkelse för bästa spel i år. Detta uppges bero på en brist på kvalificerade spel skrivna av fackförbundets medlemmar, vilket är ett krav för att bli nominerad. Det är mycket möjligt att utmärkelsen återvänder nästa år om utbudet bestäms vara av högre kvalité då. Under fjolåret delades utmärkelsen ut till God of War medan Assassin’s Creed OdysseyBatman: The Enemy WithinMarvel’s Spider-Man och Pillars of Eternity 2: Deadfire var nominerade. Detta skriver US Gamer.

Ms. Marvel tar täten i ny trailer för Marvel’s Avengers
I samband med New York Comic Con som just nu är i full fart bjöds vi under veckan på en ny spelbar karaktär med tillhörande trailer från Marvel’s Avengers. Det handlar om den overkligt flexibla Kamala Khan, mer känd under sitt alter ego Ms. Marvel, som kommer spela en förenande roll i det kommande spelet. I trailern bjuds vi på en del spelande men också ännu en indikation mot hur handlingen kommer formas. Du ser trailern här nedan.


Concrete Genie – 8 oktober
Ge dig ut och måla gatorna. Släpps till Playstation 4.

John Wick Hex – 8 oktober
Överdrivet filmvåld blir genomtänkt strategispel. Släpps till PC.

HÅLL KOLL PÅ HÖSTENS SPELSLÄPP: Lanseringslista 2019

Trine 4: The Nightmare Prince – 8 oktober
Dyk in i sagorna värld en fjärde gång. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Pine – 10 oktober
Överlev i en smart och vacker värld. Släpps till Nintendo Switch och PC.

Frostpunk: Console Edition – 11 oktober
Överlevnad möter stadsbyggare. Släpps nu till Xbox One.


Veckans crossover
Alla gillar olika, alla spelar olika, och tur är väl det. Detta leder som bekant till en ordentlig bredd bland alla våra interaktiva äventyr. Vi har ett spelspektrum med en känsloladdad resa genom en postapokalyptisk värld på ena sidan och en oförskämt charmig gås på den andra sidan. Men vad skulle hända om dessa två fördes samman? Ett ljuvligt konstverk (klicka in på inlägget för att se hela bilden) av Twitter-kontot @pandamusk ger oss en god idé.

Veckans öppna mål
Vi kan knappast vänta oss att internet ska hålla tyst om det kommande The Last of Us Part 2 nu när spelet visats upp för första gången på mer än ett år. Här har vi hittat en snilleblixt som åtminstone låter ganska klockrent på papperet. Visserligen kommer vi nog inte hitta många som önskar se ett battle royale-läge i det kommande storspelet, men spelets titel har verkligen alla förutsättningar.

Veckans Batman
Det är nu mer än en vecka sedan WB Games retade oss med kryptiska symboler som skulle indikera att ett nytt Batman-spel var påväg. Många av oss trodde på en trailer under föregående State of Play, men icke. Nu har det gått så lång tid att till och med självaste Christian Bale börjar bli otålig. ”Where is it?!”

MER OM LÄDERLAPPEN: Backspegeln: Batman: Arkham Asylum

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!