I vanliga fall brukar vi vänta en hel vecka innan vi sammanfattar spelvärlden nyheter och framtidsplaner, men under E3 blir det lite annorlunda. För att hantera nyhetsbomben som kommer detoneras inom kort kommer ni få dagliga Checkpoint-upplagor under de mest hektiska E3-dagarna. Dessa kommer vara mer renodlade nyhetssammanfattningar än söndagsversionerna och vi hoppas att de kommer hjälpa er navigera i den intensiva nyhetsdjungeln som är E3.

Vi drar igång direkt.

Speltätt på PC Gaming Show
Det var välfyllt om än något nyhetsfattigt när PC Gaming Show genomfördes under gårdagen. Det kom dock en del nya avslöjanden under kvällen. Bland annat fick vi veta att Chivalry 2 existerar och lanseras under 2020. Vi fick också ta en titt på den spöklika kurragömma-simulatorn Midnight Ghost Hunt, det infekterade Zombie Army 4: Dead War och det ondskefulla Evil Genius 2: World Domination. Vi fick dessutom ett gäng nya trailers för bland annat Shenmue 3, Planet Zoo och Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Du ser föreställningen i sin helhet här.

Watch Dogs Legion är ordentligt avslöjat
Igår var det även dags för Ubisoft att äntra E3-scenen och de gjorde det tillsammans med ett ordentligt spelklipp från Watch Dogs Legion. Spelets stora säljpunkt (förutom att det utspelar sig i framtidens London) är utan tvekan möjligheten att rekrytera vilken icke spelbar karaktär som helst och förvandla personen till en tillfällig protagonist. Det hela låter väldigt ambitiöst och kan leda till ett riktigt häftigt spel om allt går vägen. Watch Dogs Legion släpps den 6 mars nästa år.

Ubisoft fortsätter ta hand om sina pågående spel…
Ubisoft har skaffat sig ett gott rykten genom åren tack vare sättet de uppdaterar och förbättrar existerande spel. Den växande mängden så kallade ”games as a service” kräver givetvis en del underhåll och det var många av dessa som fick tid under utgivarnas presskonferens. Vi bjöds på nya tillägg till bland annat The Division 2, Rainbow Six Siege, Assassin’s Creed Odyssey och For Honor.

…och pratade även om några nya titlar
Under gårdagen fick vi också veta att ett nytt Rainbow Six-spel är på ingång med namnet Quarantine. Spelet kommer vara ett så kallat PvE för tre spelare. Vi bjöds även på en trailer från ett kommande kostnadsfritt spel vid namn Roller Champions som baserar sig på den fartfyllda sporten roller derby. Vi fick också veta att det kommande Ghost Recon: Breakpoint kommer inleda en beta-period under september. Dessutom avslutades presskonferensen med avslöjandet av Gods & Monster, ett nytt rollspel från skaparna av Assassin’s Creed Odyssey. Du ser hela Ubisofts föreställning här.

Kinda Funny Games Showcase gav scenljus åt mer än 60 indie-spel
Under natten var det dags för en nykomling på E3-scenen att visa upp ett gäng mindre titlar. Presskonferensen var ett utmärkt sätt att belysa mindre spel som annars riskera försvinna i mängden. Bland annat fick vi några läckra trailers för spel som Superliminal, Lost Embers, Stronghold Warlords och Police Stories. Du ser hela sändningen här.

Final Fantasy VII Remake genomförde en imponerande demonstration
När vi närmade oss småtimmarna var det dags för Square Enix att inta scenen, och i år genomförde man faktiskt sin presentation på en riktig scen framför publik. Showen inleddes med ett av utgivarens två huvudnummer i form av Final Fantasy VII Remake. Vi visste sedan någon dag tillbaka att den första delen av spelet planeras komma ut den 3 mars nästa år, så nattens presentation handlade mer om själva spelandet. Förutom att spelet ser fullständigt fantastiskt ut rent grafiskt kommer det använda en intressant blandning av taktiska och mer fartfyllda strider. Vi lärde oss även att den första delen kommer innehålla en expanderad version av spelets Midgar-sektion och kommer kräva två blu-ray-skivor. Vi fick dessutom en förlängd version av den trailer som avslöjade lanseringsdatumet, och har du någon som helst förkärlek till Final Fantasy kommer du vilja se den.

People Can Fly avslöjade sin nya shooter
Vi visste att studion bakom bland annat Gears of War: Judgement och Painkiller hade något nytt på gång. Vi visste även att projektet skulle gå under namnet Outriders. Och medan vi inte fick se något vidare spelklipp från titeln har vi åtminstone fått en ny trailer och ett lanseringsfönster. Outriders har en planerad lansering under sommaren 2020 och beskrivs som en shooter i en mörk sci-fi-värld.

En trivsam blandning av remasters och nyheter
Vi bjöds även på några mindre men likväl intressanta avslöjanden från Square Enix. Delvis vet vi nu att en remaster på Final Fantasy VIII är på ingång. Denna verkar dock vara snäppet mindre ambitiös än spelseriens sjunde del och kommer släppas till Playstation 4, Xbox One och PC senare i år. Dessutom kommer Circuit Superstars, ett toppstyrt racingspel, lanseras under 2020. Vi fick även en trailer för Oninaki, det senaste från Tokyo RPG Factory, som släpps den 22 augusti. Dessutom kommer både Final Fantasy Crystal Chronicles och The Last Remnant få remaster-behandling där den sistnämnde är ute på Nintendo Switch redan idag. Du ser hela presskonferensen här.

Vi fick en första titt på Marvel’s Avengers
Föreställningen avslutades med en hel del information om det kommande Marvel’s Avengers från Crystal Dynamics. Det är fortfarande något oklart exakt hur spelandet kommer se ut, men titeln beskrivs som evigt expanderande äventyr som kan spelas tillsammans med upp till tre vänner. Vid lansering, som i nuläget är den 15 maj nästa år, kommer fem olika hjältar i form av Captain America, Black Widow, Iron Man, Hulk och Thor finnas tillgängliga. Eventuellt kommer fler hjältar med tillhörande historier tillkomma utan extra kostnad. Spelet kommer släppas till Playstation 4, Xbox One, PC och Stadia.

HÅLL KOLL PÅ ALLA NYA TRAILERS: E3-trailers

Detta för oss till slutet av dagens Checkpoint-special. Vi hoppas att du nu har lite bättre koll på gårdagens och nattens alla trailers, lanseringsatum och andra nyheter. Vi hörs igen imorgon när det är dags att sammanfatta Nintendos E3-bravader.

Checkpoint!