Min flickvän har ganska länge talat om att skaffa en Xbox One men det var aldrig aktuellt förrän efter vår Kanadaresa i jul. Men nu när vi kom hem tog det inte många veckor innan hon gjorde slag i saken, så nu sitter vi här med en sprillans färsk Xbox One i vardagsrummet. Hon hade även den goda smaken att skaffa Minecraft Edition som är en helt fenomenalt snygg modell enligt mig.

En av de större skälen att hon ville ha en Xbox One var av det enkla skälet att filmnörden i henne kände ett primalt behov av en 4K-spelare. Vi har förvisso inte en 4K-TV ännu men det finns i planen att en sådan skall finnas i hemmet detta år. Hon har liksom mig blivit ganska nyfiken på Sea of Thieves och det dröjde inte heller länge innan rean på Sim’s 4-spelen lockade djupt de också.  Sen får vi inte heller glömma att hon vill ha Star Wars: Knights of the Old Republic, en gammal spelklassiker i hennes bok.

Minecraft

För egen del får jag se vad som kan tilltala. Mitt problem med Xbox One har varit att få spel lockat mig i den grad att de berättigat ett inköp av konsolen. Men nu när det finns en One i huset behöver jag bara tänka på vad varje enskilt spel kan vara värt för mig och inte om det är värt att investera i en ny konsol bara för något enstaka spel. En lättnad.

Alright Microsoft. Se nu till att satsa rejält på ert exklusiva förstapartsutbud. I’m ready.