Jag älskar Fallout 4, troligtvis mer än vad jag visat i form av publicerade texter. Under redaktionens favoritspel har jag listat titeln som ”Generationens bästa”, och med en generation som kan skylta med spel som The Witcher 3God of War och Grand Theft Auto 5 kan det definitivt uppfattas som ett kontroversiellt val. Det är en av anledningarna till varför jag idag inleder denna bloggserie. Jag vill helt enkelt beskriva spelet jag älskar för er läsare. Den andra anledningen stavas platina. Jag har lagt ner en osund mängd timmar i Xbox One-versionen av Fallout 4 och har där samlat in de allra flesta av spelets achievements, men Playstation-versionen har tyvärr ett pinsamt skralt troférum, vilket vi såklart måste rätta till.

LÄS MER: Fallout 3 gav mig modet att att gå vidare

I skrivande stund har jag bestigit 41 procent av berget som leder till trofén av den ädlaste valören. De flesta kvarvarande troféerna kräver att jag ska slutföra specifika uppdrag och helt enkelt utforska världen ytterligare, vilket säkerligen kommer leda till många intressanta anekdoter, tankar och åsikter om generationens bästa spel. Min karaktär för detta åtagande (som jag givetvis döpt till Platinum) klockar just nu in på nivå 30 och beskrivs bäst som en taktisk närstridsspecialist. Jag spelar på svårighetsgraden ”very hard”, delvis för att utmana mig själv men även för att maximera mängden legendariska fiender och alla intressanta leksaker de för med sig. Min spelstil kan liknas vid en postapokalyptisk Nicke Nyfiken med ADHD. Jag upptäcker gärna nya platser och startar nya uppdrag innan jag hastigt skymtar något annat i horisonten.

Säg hej till Platinum!

När vi hörs nästa gång hoppas jag såklart vi avancerat några snäpp mot bergtoppen. Eftersom många kvarstående troféer kretsar kring utforskande, vilket är en punkt som Fallout 4 gör bättre än de flesta, tror jag de kommande speltimmarna kommer kunna inspirera flera roliga och läsvärda texter. Fallout 4 är verkligen generationens bästa spel, vilket jag tänker bevisa. Jag tänker dessutom plocka hem en fin pokal på kuppen. Vänta bara.