I dag kom den första trailern för Rampage, alltså en film, baserad på Bally Midways lite bortglömda spelklassiker från 1986. Det kan inledningsvis tyckas vara ett udda val men vid närmre inspektion är upplägget som bäddat för en actionspäckad monsterfilm. Och det ser ut att vara exakt det vi får, med Dwayne Johnson i huvudrollen.

Regissören är Brad Peyton som 2015 gjorde den enligt mig underhållande jordbävningsrullen San Andreas. Peyton verkar varit nöjd att jobba med Johnson så nu får han vara stjärnan även i Rampage som en djurskötare. Ryktet om att han skulle vara George verkar dock inte stämma för filmbolagen har än en gång fingrat på källmaterialet så i denna film, till skillnad från spelet, är det inga människor som förvandlas till jättemonster. Istället verkar George, Ralph och Lizzie vara djur som är resultatet av genetisk forskning. Det är en omtolkning och modernisering jag kan leva med.

Nedanför kan ni se trailern. Som ett fan av monsterfilm och en som gillade San Andreas tänker jag hålla mig optimistisk, även om jag inerst inne vet att det rör sig om en film baserat på ett spel. Vad tror ni andra och finns det någon kärlek för det gamla spelet därute?