Jag började att dricka kaffe redan vid nio års ålder. När föräldrarna drack den där härligt, varma drycken varje morgon – då väcktes så klart min nyfikenhet och jag frågade om även jag kunde få en kopp.

Sedan dess har jag och kaffet vandrat hand i hand genom livet. Jag har under åren testat flera olika bryggmetoder och lapat i mig allt från världens dyraste kaffe, till snabbkok á la Eldorado.

När tillfälle ges brukar jag köpa ett par kilo bönor och mala själv. Kaffepassionen består nämligen inte bara i själva drickandet. Det är ju så klart målet men vägen dit är minst lika intressant. Att blanda olika typer av kaffe, balansera mustighet, beska och fyllighet, och skapa en egen unik blandning är faktiskt något av det roligaste jag vet. Processen att mala härligheten är otroligt mysigt och jag fullkomligt älskar att insupa aromerna från nymalt kaffe.

När det kommer till färdigmalt kaffe är Skånerost den ständiga favoriten. Den blandar jag mer än gärna ut med något mörkare kaffe.

Dricker du kaffe och vilken typ är din favorit?