Jag är ingen spelutvecklare, men …


Denna veckan har varit väldigt lite Forza och väldigt mycket annat. Bortsett från några mindre finjusteringar av min BMW M4 -14 FE som jag körde under veckans Måndagsliga har jag endast kört just måndagsligan. Denna veckas Måndagsliga kommer vara ihågkommen med blandade känslor. Till en början var det totalt kaos. Forzas/Turn 10´s lobbysystem säckade ihop totalt. Xbox Lives gruppchatt körde lotto med deltagarna, ena stunden var man med andra stunden var man utslängd. Twitch låg nere. Kvalet missuppfattades och när vi väl kom igång blev det nya missuppfattningar som ledde till omstart som i sin tur ledde till en helt omgjord startordning från kvalet. Puh! Men tillslut kom vi igång med 7 varv runt Nordschleife och i slutet av dagen blev det ett oväntat lyckat race med tanke på bana och omständigheter.

Då jag i stort sett inte har startat mitt Xbox på hela veckan och inte har ett vettigt tema i bakhuvudet tänkte jag passa på att skicka en öppen hälsning till Turn 10 och Microsoft studios:

Om ni släpper en ny del i en av världens största och mest uppskattade bilsportsserier. Marknadsför ert nya spel som ett spel ämnat för E-sport. Pushat för onlinespelande via en mängd olika onlinelobbys och spellägen.

Då får ni för fan skärpa er! En lobby som går på knäna med 16 deltagare i när den ska klara av 24. En lobbychatt som, via fiberkabel, har sämre mottagning än en Nokia 3310 i Nümburgs skogar. Kvalsystem och startplaceringar som man får snickra ihop halvbra på egen hand med de medel som finns. Och sist men inte minst(!). Hur kan man promota ett bilspel som e-sportspel om en stream endast kan följa en av alla förare? Vart är åskådarläget?!

Sådär, nu var det sagt.

Over and out!