Välkommen till #Forzday, idag kommer upplägget vara lite annorlunda. Idag presenterar nämligen Playerone.se – SFC – Swedish Forza Championship! För att följa och vara en del av SFC rekommenderar jag att du följer SFC på Facebook. Via Facebooksidan kommer du kunna anmäla dig till olika tävlingar och ligor som SFC anordnar. Till en början kommer SFC handla om ”Måndagsligan”, mer om den kan du läsa nedan.Till våren kommer det även komma en lite mer kompakt turnering, mer info om den vid ett senare tillfälle.

Måndagsligan

Varmt välkommen till första säsongen av Måndagsligan. Detta är den mest frekventa och lättsamma tävlingen från SFC, se det som en kompismatch. PÅ SFC:s Facebooksida hittar ni events för hela första säsongen av Måndagsligan. Varje helg kommer nästkommande event uppdateras med fyra till sex banor och en bilgrupp som baseras på klass eller typ av bilar. Lobbyn öppnar 20:00 på måndagskvällen, första racet går av stapeln strax därefter. Hela sessionen pågår i ungefär 1,5 timmar. Ligan riktar sig i första hand till de som vill vara aktiva under hela säsongen. De som vill köra enstaka gånger är välkomna i mån av plats.
Måndagsligan är inget mästerskap, grundtanken är att skapa en lättsam serie där man deltar i mån av tid, där med kommer poäng sättas enligt följande.

Poängsystem

1 – 24 plats får omvänd poäng = 1:a ger 24 poäng, 2:a ger 23 poäng, 3:a ger 22 poäng osv.
Om man är en aktiv deltagare av Måndagsligan och får förhinder ska inte detta straffa deltagaren för hårt. Därmed kommer den deltagare som inte kan närvara få kvällens snitt- minus ett poäng om personen ligger i den nedre hälften av poängligan. För deltagare som ligger i den övre hälften av poängtalan kommer den tilldelade poängen vara snitt- plus ett poäng. Detta för att få en balans i poängtavlan.

Regler

Anmälan görs som kommentar (din gamertag) på SFC:s inlägg om Måndagsligan. Denna anmälan gäller säsongsvis. Första säsongen sträcker sig mellan 15:e januari till 19:e mars.
Inställningarna är satta med simulerad skada/slitage. Utöver det får man ha den assistans man känner sig bekväm med.
Körstilen ska vara respektfull. Medvetna kollisioner och rammningar resulterar i blockering från SFC:s Facebooksida och därmed dess tävlingar. Upplever man medveten aggressivitet från en specifik motspelare kan detta anmälas via meddelande till SFC:s Facebooksida. Upprepade anmälningar leder till varning som i slutändan leder till blockering.
Anmälan av enstaka tillfällen görs via kommentar (din gamertag) till det event på Facebook som är intressant. Dessa kommer bjudas in i den ordning de postades i eventet.

Glöm nu inte att följa SFC på Facebook. Är du intresserad av att delta? Glöm då inte att även välja ”följ”, det gör att du får notiser när nya events och viktig information släpps.