När ett annonserande sker är det inledningsvis svårt att gräva upp och ha all information framför sig. Däremot är det väldigt enkelt att häva ur sig snabba tankar på Twitter. En sådan sak hände mig igår när Nintendo plötsligt lade upp en trailer på spelet Go Vacation till Nintendo Switch som släpps den 27 juli.

Go Vacation

Min instinktiva reaktion var att tro att det var Switchens eget Wii Sports och att det skulle komma lagom till sommaren. Can you blame me? På den lilla mobilskärmen såg det ut som Miis som lekte runt på Wuhu Island. Upplägget såg ut som en öppnare Wii Sports Resort, med element av Pilotwings 3DS. 50 minispel med möjlighet att fritt utforska ön! Det lät kul! Nintendo har gjort kvicka annonseringar förut, bara kort före faktisk lansering, senast med Nintendo Labo.

Sen tweetade en vän till mig detta.

Först trodde jag helt ärligt att han var dryg och drev med spelets grafiska tillkortakommanden men efter kollat den befogade trailern var det ganska uppenbart att de två spelen hade oerhört mycket gemensamt. Go Vacation hade med andra ord släppts redan under 2011 på Wii. Jag blev ganska ställd. Jag hade aldrig hört talas om spelet innan och då brukar jag ändå ha koll. Dels kom det väldigt sent i Wii:s livscykel men framförallt tror jag att det var ett av många s.k. shovelware-spel på Wii och därmed passerade mig helt obemärkt förbi.

Jag hade läst pressreleasen att det var Bandai Namco som låg bakom spelet MEN jag trodde inledningsvis att det betydde att de fått hantera ett Nintendo-varumärke igen under uppsyn av Nintendo, då de trots allt verkar vara på väldigt god fot med plattformsägaren nu för tiden. Det skulle också förklara den väldigt plötsliga annonseringen igår. Jag trodde bara att Nintendo inte tyckte att ett nytt Wii Sports-aktigt spel var spännande nog att introducera på E3.

MER NINTENDO-REAKTIONER: Nintendo tänker utanför lådan med Nintendo Labo

Nu inser jag att Go Vacation bara är Bandai Namcos tolkning av Wii Sports och vet inte riktigt hur jag skall känna, för nu är det som bäst en remaster och återutgivning av ett gammalt Wii-spel. Jag har tidigare sagt att jag är positiv till att Nintendo återutger vissa försummade Wii U-titlar. Fler förtjänar att få spela titlar som Donkey Kong: Tropical Freeze och Bayonetta 2 men vem saknade det här?

Det skulle visa sig att det ändå fanns en del människor som hyste varma känslor för den här titeln. När jag besökte Youtube och scrollade igenom kommentarerna (ja, jag vet, don’t! But I did) märkte jag att det fanns många människor som hade kära barndomsminnen till den här titeln. Personer som var barn då och som är äldre tonåringar idag har tydligen en relation till titeln, och det är såklart initialt svårt att förstå för en åldring som mig som rentav missade titeln i en svärm av andra Wii-dussinspel för sju år sen.

Så låt oss säga att min pepp inför Go Vacation sjunkit lite eftersom jag dels nu vet att det inte är en Bandai Namco-utvecklad titel som ses över av Nintendo och dels för det är en remaster. Det är kul för de som älskade spelet som unga men själv får jag fortsätta att otåligt vänta på nästa spännande grej och dämpa min hype bättre nästa gång.