Jättebra faktiskt. Och hur vet jag det? För att jag har testat, eller snarare har min sambo testat. Ungefär såhär gick det till:

Det var en fridefull jul hemma, en lugn och stillsam dag som alla andra. Jag står inne i köket, lagar kanske mat eller servar avkomman med snacks, det är egentligen inte det viktiga i den här historien. I TV-rummet sitter sambon och spelar Assasin’s Creed: Origins. Ett smyga-döda-spel där det är en förutsättning att kontrollen fungerar som den ska, gärna utan lagg och med bra batteri.

När jag står i min egna lilla värld hör jag hur min respektive blir mer och mer frustrerad och en och annan svordom flyger genom luften. Dock är svordomar inte det enda som flyger, för helt plötsligt hörs ett *BRAK* och ljudet av något som går väldigt mycket sönder. Jag ropar och frågar vad tusan han håller på med och får till svar att ”kontrollen var dålig och laggade!”, vilket tydligen är hans försvarstal till varför kontrollen nu ligger i tusen bitar på golvet. För att straffa den stackars kontrollen ännu mer öppnas sedan luckorna till öppna spisen och den får ännu en flygtur, denna gång rakt in i lågorna. Inget miljötänk här inte, bara ren skär hämnd.

Efter att ha legat i lågorna en stund flammade den till slut upp i klara blåa lågor som så fint matchade dess ytterhölje. Vackert och värmande på samma gång. Dock väldigt dyr uppvärmning av huset, då en kontroll kostar runt 600-700 spänn.

LÄS FLER BLOGGINLÄGG: Martins Spelvecka – Wrestlar i slummen och frossar i spelköp!

För sambon som bara spelar TV-spel en gång om året (varje gång ett nytt Assasin’s Creed släpps) är en handkontroll färre inget större problem för honom. Men för mig som spelar mycket är det ibland rätt irriterande att bara ha en. Så det var bara för honom att ta sig till affären och köpa en ny på order av mig.

Nu sitter jag här i värmen med en ny vit kontroll. Jisses vilken skillnad det gör med en som är helt ny och lyder minsta vink. Precis tvärt emot vad min sambo gjorde när jag sa till honom att INTE elda upp min handkontroll.