Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Är du nyfiken på förra veckans fråga kan du hitta den här.

Upplägg för veckans fråga:

I början av veckan fick vi genom ännu en serie höra att Soldier 76 (Jack Morrison) är den andra HBTQ-karaktären i Overwatch-universumet vid sidan av hittills avslöjade Tracer. Overwatch fortsätter därmed att utveckla och fördjupa sin lore, meta och karaktärsbakgrunder. Mer representation i spel är bara av godo och i en perfekt värld borde det vara upp till ett vägt tärningskast om en karaktär i ett spel råkar vara en del av det regnbågslysande HBTQ-communityn eller heteronormen. Mer representation ger mer variation, och är det något jag alltid förespråkat i spel vad gäller karaktärer, världar och i synnerhet speldesign är det variation. Även spelvärldens kärlekshistorier behöver ruskas om, moderniseras och visa att kärlek, all kärlek, är vacker, välkommen och bör bli representerad i våra spel. Därmed lyder veckans fråga:

Om du skulle ”shippa” ihop två spelkaraktärer romantiskt, från samma eller olika spelserier, vem skulle du välja, och varför?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!