Det är ingen tvekan om att Minecraft är ett av världens mest populära spel, men hur man än vänder och vrider på det, är det trots allt begränsat av sitt eget ramverk. Hypixel är nog det företag i världen som kämpat hårdast med att tänja spelets gränser och ständigt skapat innehåll som nästan inte borde vara möjligt.

Men Hypixels visioner var så mycket större än vad som kan rymmas inom Minecraft, därför startade de förra året Hypixel Studios med målet att göra en modernare version av Minecraft (även om det från början inte var givet att stilen skulle likna Minecrafts) med namnet, Hytale.

I mitten på december 2018 släppte de en första trailer på spelet och en hemsidan med massor av information.

Hemsidan och den mycket informativa bloggen hittar ni här!

Vad sägs? Visst ser Hytale riktigt trevligt ut. Personligen gillar jag verkligen den grafiska stilen och tanken bakom spelkänslan. Den modernare och mer fin-pixliga ger ju helt andra möjligheter att uttrycka allt från känslor till strukturer, för att inte tala om ljuset, där stämningen förhöjs rejält med olika typer av ljuskällor och filter.

Och med ett gäng bransch-gurus bakom sig har det alla chanser i världen att bli en succé! Just nu kan man anmäla sig till betan, som ännu inte har fått ett startdatum.