Kanske en aningen missvisande rubrik, men i brist på ett bättre ord för mitt nystartade filmprojekt får den duga. Det började med att jag för några veckor (mer exakt en månad) sedan insåg att jag inte hade sett en enda film på över ett år (!), och jag tänkte att det måste bli en ändring på det helt enkelt. Så mitt projekt är att se 100 filmer jag aldrig sett förut – innan året är slut.

Jag sträckte ut en hand på Twitter och frågade om filmer man bara måste se, och jag fick endel fina tips från mina följare på Twitter, men jag fick även massvis av filmer rekommenderade till mig från min egen redaktion. Sagt och gjort började jag mitt filmprojekt som jag på förhand absolut inte trodde jag skulle klara av, men nu, såhär exakt en månad efter projektets start, har jag sett hela 30 filmer. Bland dessa finns klassiker som Gudfadern, The Green Mile, The Truman Show, Taxi Driver, Reservoir Dogs, Wolf of Wall Street, Seven, The Untouchables och Heat. Samtidigt som vissa har varit en stor besvikelse, har andra varit helt fantastiska och ändrat min syn på film helt. Jag har även sett endel lite nyare filmer som till exempel John Wick 1 & 2 som har blivit två av mina favoriter bland dessa 30 jag sett än så länge.

MER OM FILM: Rampage levererar storslagen monsterfest

Nu har jag ju sett att mitt mål på 100 filmer innan året är slut, så jag har bestämt mig att sänka tiden betydligt till innan skolan drar igång i augusti. Visst, det blir mycket filmtittande, men ensam och utan vänner som jag oftast är kommer det bli väldigt kul för mig att upptäcka många både bra och dåliga filmer. Och när jag har nått mitt mål tänkte jag ranka filmerna här på bloggen (om chefredaktör Alexander tillåter mig) även fast Player 1 är en renodlad spelsajt.

Hoppas ni har överseende med att denna text inte har något att göra med spel överhuvudtaget, men jag lovar att det inte kommer hända ofta.

Har du något tips till mig på filmer jag bara måste se? Lämna gärna dem nere i kommentarsfältet!