1 minuter lästid

I artikelserien ”Klart du hinner spela” lyfter vi på Playerone.se fram spel med förhållandevis kort speltid. Dessa texter är till för dig som har begränsat med tid över till att spela och behöver ett spel som går att klara av på bara en eller ett par sittningar. Kvalitet är dock inget krav för de titlar som belyses, utan både högt och lågt kommer avhandlas.

Om man vill drömma sig bort för en stund, och låtsas att man lever ett helt annat liv, som barista till exempel, då är Coffee Talk helt rätt spel. Detta är en barista-simulator i en värld full av varulvar, människor, utomjordingar och vampyrer; ett lugnt spel där ditt enda jobb är att blanda till kaffe- och te-drinkar, och lyssna på dina gästers historia. Är din gäst sugen på en latte blandar du ihop en latte. Är gästen sugen på något som hen inte riktigt vet vad det är får du blanda ihop något på egen hand och hoppas på att gästen uppskattat det du gjort. Gjorde hen inte det garanterar jag att du märker detta. Vad som händer om du råkar blanda fel dryck till en varulv vill du inte veta.

Ungefärlig speltid: 3 timmar.

Detta är ett härligt och avkopplande spel, där dina gästers berättelser vävs ihop med varandras för att till slut ge en större bild av världen du lever i. Ämnen som rasism, kärlek och relationer tas upp i olika former, men aldrig för detaljerat, utan ger rum för egna tolkningar. Ditt eget deltagande i konversationen är sparsmakat. Du försöker mest lyssna och ge något klokt tips då och då. I bakgrunden hörs en härlig spellista med lagom lugn hissmusik som du kan ändra på din telefon i spelet. Atmosfären i spelet är lite mörk och ibland dyster, men visar bara att folk kan hitta glädje även i den mörkaste av regniga nätter.

Jag kan inte nog rekommendera dig att spela Coffee Talk, ett riktigt mysspel som trots att det är kort lämnar en lång och härlig aromatisk känsla efter sig.


Coffee Talk finns att spela på PC, Mac, Playstation 4, Xbox One och Switch.