Drömmer du om att ha en egen liten hundvalp? Eller varför inte en söt kattunge? Har du vad som krävs för att ta hand om de små liven? I Little Friends: Dogs & Cats får du chansen att testa på livet som hund- och kattägare, fast i digital form. Jag är numera stolt ägare till hunden Nora och katten Bengt. Två små pälsbollar som skall matas, lekas med och promeneras. Lite enformigt spel kan tyckas, men för att liva upp det hela kan man klä ut sina djur i gulliga små tröjor och mössor.

Vov vov och mjau mjau.

Little Friends börjar med att du får dyka in i ett hav av hundvalpar där du får välja vilken som skall bli din bäste vän. Det finns nio olika raser att välja mellan. Varje valp har olika personlighetsdrag, så välj den som passar dig bäst. Ge den sedan ett namn och välj kön och därefter kan spelet börja.

Du får lära dig att valpar behöver mycket omvårdnad och tid, och det finns ett antal moment som kan utföras. Den skall ha mat och vatten, och den behöver lekstunder, promeneras och borstas. Helst flera gånger om dagen. För varje moment som utförs får du små hjärtan som sedan används för att levla upp din hund, och när level 15 är nådd låser du upp möjligheten att skaffa dig en kattunge.

MER RECENSIONER: My Time at Portia

Jag testade att ignorera min digitala hund i några dagar för att se om det var möjligt att ha ihjäl mitt husdjur, men det enda som hände var att alla mätarna för hunger och törst gick i botten. Han var missnöjd, men i alla fall inte död. Väldigt praktiskt om man är ett litet barn som spelar och glömmer att ta hand om sin fyrbente vän några dagar. Det hade varit lite tråkigt för dem att starta upp spelet efter en vecka i dvala och inse att vovven är död. Och då måste föräldrar förklara varför valpen var tvungen att köras ut till landet. I spelet beskrivning står det att det är en ”pet training game”, alltså en husdjurssimulator helt enkelt, och det är nog en bra början för barn att lära sig vad en hund eller katt behöver.

good boi.

För mig som älskar djur, och är i en fas i livet då spel för mindre barn börjar bli aktuellt, är detta ett mysigt spel att få recensera. Det innehåller inget dödande, inget blod och inget negativt alls. Bara fluffiga små valpar och glad musik passande för små öron.

En bra funktion är att det finns en övre gräns för hur mycket du kan levla ditt djur per dag, vilket jag gissar är ett försök att begränsa speltid för små barn. Även om det går att fortsätta spela när den övre gränsen är nådd, gör du inga framsteg. Spel som är riktade till barn bör alltid vara befriade från mikrotransaktioner, vilket Little Friends: Dogs and Cats är, allt innehåll låses upp längs med spelets gång.

Det känns genomtänkt och är väldigt gulligt på alla sätt och vis. Rekomenderad ålder skulle nog vara runt tre till fyra år då det är väldigt enkelt att förstå, även om det inte finns på svenska. Betyget baserar jag på vad jag tycker är ett bra spel som passar den yngsta generationen av spelare.