Jag sitter just nu i en bil på E4:an uppåt i landet för den fjärde semesterutflykten den här sommaren. Att vara ledig några veckor med en familj (flickvän + dotter i mitt fall) innebär ju att man tar sig iväg till olika platser – sommarstugor, utlandsresor, badstränder etc – så det är just det jag gör just nu, trots att jag skulle vara helt nöjd med att ligga i min hängmatta hemma på balkongen i fem veckor.

Det innebär också att mina välanvända hemmakonsoler får lite vila, och jag får anledning att spela lite portabelt. Vanligtvis blir det både min Nintendo Switch och min Playstation Vita, och den här sommaren har jag föhoppningen att hinna spela detta:

Octopath Traveler

Är inget stort JRPG-fan egentligen, men har länge letat efter ett lite mer avancerat rollspel som jag kan lägga flera timmar på just på Nintendo Switch. Tyvärr verkar inte berättelsen vara så engagerande, men såhär bara tio timmar in i spelet njuter jag helhjärtat av striderna så all in all ganska bra ändå.

Undertale

Köpte till Playstation Vita för säkert ett år sedan men har inte tagit mig tid för att spela det än. Toby Fox mästerverk verkar vara precis min kopp té men av någon anledning har jag dragit mig för att starta det. Jag tror att om jag bara sätter mig ner och spelar det så kommer jag vara fast, så den här sommaren ska det ske.

Alto’s Odyssey

Man bör alltid ha ett beroendeframkallande mobilspel på sin sommarlista. Tidigare år har jag varit helt besatt av Trials Fusion, Mini Metro och Rymdkapsel. Lätt att få fram, alltid med mig och tar högst tio minuter. I sommar har jag fastnat för uppföljaren till Alto’s Adventure, men tänker att det även kan bli lite av det nya Dead Island Survivor.

Stardew Valley

Har numera Stardew Valley på både Playstation 4, Playstation Vita och Nintendo Switch, och har lagt säkert 15+ timmar på alla versionerna. Det handlar liksom inte så mycket om att utveckla bondgården eller bli vän med alla i byn utan mer bara att pilla på något i några timmar. Kanske det perfekta sommarspelet nu när jag tänker efter?

Vad ska ni spela i sommar?