Den 15 januari drog jag igång en liten turnering i Forza Motorsport 7. Jag var trött på open lobbys, galna deltagare och tråkiga race. Då jag inte hade någon i min bekantskapskrets att spela just Forza 7 med valde jag att ta hjälp av internet. Nu, 10 veckor senare, har min lilla turnering fått ett crew på fyra personer, två mästerskap och cirka 25, mer eller mindre, aktiva deltagare. Igår avslutades första säsongen av, den något dåligt namngivna, Måndagsligan. Andra säsongen kommer börja om två veckor.

Det är superkul att se hur en E-sportsliga i ett så pass nischat spel växa så fort. Men nu i säsongsavslutningstider vill jag passa på att tacka. Jag vill tacka alla som hoppat in och spelat, alla som skrivit fina kommentarer under dessa veckor och alla som engagerat sig för att justera regler och upplägg för att skapa en bättre upplevelse för deltagarna. Det är ni som gjort detta möjligt, utan ert deltagande hade jag suttit ensam och spelat ändå. Ni är guld värda!

Som tidigare nämnt är vi nu fyra personer som planerar SFC och vi har en flytande plan för 2018. Vår och försommar är i stort sett klar och höstens upplägg ligger under luppen. Vi vill ge SFC ännu en skjuts i rätt riktning och har nu öppnat en Patreon för detta. Patreon är lite som Kickstarter, fast det riktar in sig på projekt utan någon direkt deadline. De som vill kan gå in och lägga en donation på valfri summa månadsvis för att supporta. För att nå dit vi vill med SFC inser vi att vi behöver en liten buffert. Alternativet anmälningsavgift för mästerskap kändes fel då det troligtvis skrämmer bort fler nykomlingar än vad det lockar. Därav valde vi detta fria alternativ tills vidare. Är man med och stöttar får man såklart en lite bonus för det.

1$/ månad = Supporter: Detta ger dig ett ”S” framför din GT i poängtavlan (likt kronan för VIP-köpare av Forza 7), samt ett stort tack såklart!
2$/ månad = Supporter+: Detta ger dig ett ”S+” framför din GT i poängtavlan (likt kronan för VIP-köpare av Forza 7), samt ett ännu större tack naturligtvis!
3$/ månad = Rampljuset: Denna är öppen för fem Patreons och ger dig möjlighet att få din favoritbild från Forza 7 i bildspelet på SFC’s Facebooksidas banner. Samt ”S+” framför din GT i poängtavlan.

Du hittar SFC’s Patreon här

Jag ser fram emot att fortsätta racea och utvecklas tillsammans med er och alla nytillkomna under 2018!