I en värld full av växande streamingteknologi och interaktiva äventyr pratar vi ofta om hur streaming är framtiden inom vår egen spelkonsumtion. Microsoft utannonserade nyligen Project xCloud som sägs kunna streama Xbox-spel till olika apparater. Playstation kör på med sin egen streamingtjänst samtidigt som Google är påväg in i leken med hjälp av sitt nyligen utannonserade Project Stream. Det råder ingen tvekan om att många företag utforskar kring möjligheterna att streama spel. Det finns dock en aktör som inte många pratar om.

Netflix är inga totala nybörjare när det gäller interaktiv media. Förutom samarbetet man förde med nyligen nedlagda Telltale Games har TV-serien Black Mirror meddelat att seriens femte säsong kommer innehålla ett ”choose your own adventure”-avsnitt. Detta avsnitt av Black Mirror, som är en original-serie från Netflix själva, kommer med andra ord låta tittaren välja sin egen handling och avslut. Det är sannerligen en fängslande idé och påminner en hel del om den stilen av spel som Telltale Games lanserade på löpande band under sin aktiva tid.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Forza Horizon 4

Detta fick mig börja fundera kring Netflix och möjligheten att producera andra interaktiva upplevelser kring sina ägodelar. Peka-och-klicka-varianten är givetvis tilltalande. Speciellt eftersom det hade varit möjligt att uppleva dessa äventyr inom själva Netflix-appen. Det enda användaren hade behövt vore då en fjärrkontroll eller tillhörande mobilapplikation. Black Mirror, House of Cards och Altered Carbon är bara några intressanta rättigheter företaget kan förvandla till spel. Jag ser även möjligheter i framtiden för en eventuell Netflix-konsol där fokus ligger på att streama egenproducerade spel såväl som produkter från tredjeparter.

Skulle dessa eventuella projekt generera positiv respons ser jag inga anledningar till varför Netflix inte skulle kunna avancera inom marknaden. Företaget har en omsättning på över 11 miljarder (!) amerikanska dollar och har alla medel i världen för att bli en jätte inom spel såväl som filmer och serier.

Vad tror du? Vilka Netflix-rättigheter hade du gärna sett i interaktiv form? På vilket sätt?