Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Men före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket spel gav dig en rejäl powertripp?

Arkham-spelen – antagligen mest i Origins där Batmans shocker-vantar är ett trumf-kort. När du väl har dem uppladdade så kan du klanta dig rejält och ändå avsluta nästan varje strid på samma sätt – Batman pryglar samtliga bovar till en röd gröt. Att ta sig igenom 70-manna-striden i Shenmue var också en höjdpunkt.
/Mika Leth, Facebook

Jag kommer på två tillfällen. Den första är när sista banan i Flower inleds, när miljön som genom ett trollslag blir grönskande följt av att jag själv nu färgar om miljön och förstör det inkräktande urbana inslagen. Det är mycket tackl vare musiken dessutom. De andra är när man för första gången i serien får lov att stiga in i och ta kontrollen över en Metal Gear Rex i Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Då kände man sig onekligen lite overpowered.
/Alexander Cederholm, Facebook

Metroid: Zero Mission. Mot rymdpiraterna i deras skepp så får Samus försöka överleva med endast sin ”Zero Suit” och en värdelös pistol. Att gömma sig och fly är det enda alternativet. När hon sedan får sin ”Legendary Power Suit” så blir det ombytta roller och hon känns ostoppbar.
/Ependyma Louise, Twitter


Upplägg för veckans fråga:

Det finns få känslor som på riktigt kan mäta sig med den du får av att se eftertexterna rulla i ett spel. Det kan vara en känsla av vemod eftersom ett väldigt njutbart äventyr nu nått sitt slut. Det kan även vara en känsla av lättnad och stolthet om spelet bjöd på en ordentlig utmaning innan du kom till vägens ände. Spel och avslutandet av dessa ger oss ofta fina minnen vi kommer bära med oss länge. Därför går veckans uppgift ut på att rota runt i hjärnan efter det där allra första tillfället då du tilläts luta dig tillbaka medan eftertexterna rullade och ett spel var avklarat. Vi är övertygade om att det kommer leta till fina svar och härliga diskussioner. Därmed lyder veckans fråga:

Vilket var det första spelet du klarade?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!