Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Idag inleds en ny säsong på Player 1 och därmed väcker vi liv i Veckans fråga igen. Vi hoppas på att alla blir kommentar- och skrivglada under hela hösten tillsammans med oss. Och eftersom vi startar vår säsong med ett Batman-tema tänkte vi såklart låta veckans fråga reflektera detta en aning.

Superhjälte

Upplägg för veckans fråga:

Har ni tänkt på hur mycket Marvel och DC värderar sina superhjälte-varumärken idag i jämförelse med för 15-20 år sen? Förr såg vi billiga och snabba superhjälte-cash-ins stup i kvarten, idag är superhjältespelen på PC och konsol däremot en väldigt sällsynt art. Man kan såklart fråga sig vad som är bäst för det går knappast att debattera att kvalitén gått upp rejält. Idag är Iron Man ett hett varumärke medan det för tio år sen försvann bland dussintals andra licensspel av olika valör. Idag kastar DC och Marvel inte omkring sina superhjältar till högstbjudande, och resultatet har blivit Marvel’s Spider-Man, Arkham-serien och kommande Avengers. Nu är tanken att ett nytt superhjältespel skall vara en stor grej, liksom filmerna.

Det gör det också lätt att börja önska sig saker från spelvärlden. Eftersom vi inte ser X-Men, Justice League och mycket andra samlingar av hjältar i våra spel längre kan det vara kul att skriva en önskelista över vilka superhjältar som vi vill se få egna spel. Berätta gärna hur du tycker de borde gå tillväga med. Glöm inte heller att det finns så mycket många andra hjältar därute som inte ägs av DC och Marvel. Dessa räknas såklart också. Därmed lyder veckans fråga:

Vilken superhjälte tycker du skall ha ett eget spel?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!