Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer överlag fokusera på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Före vi går över till veckans fråga skall vi först lyssna på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilken är din favorit-Pokémon?

Nu har jag aldrig spelat något Pokémon, men Wooloo alltså. Jag älskar får, men Wooloo är fantastisk även för att vara ett får.
/Martin Eriksson, Twitter

Pumkaboo har länge varit en favorit, men innan dess var det Zangoose! (Jag gillar katter, so sue me!!)
Men Pumkaboo är mycket rundare och mer kawaii~ precis som min favorit Boo i Mario-spelen.
/Nathalie Leth, Facebook

Sylveon for sure 1000% min estetik, och söt som tusan!
/Gabrielle Nilsson, Facebook

Det har altid varit Evee för min del. Den är bara så söt! I Sword och Shield har jag dock blivit lite förtjust i den levande kolvagnen Carkol.
/Alexander Cederholm

Upplägg för veckans fråga:

Ibland vill man bara fly verkligheten. Spel hjälper oss att göra detta genom att ge oss förmågor, förutsättningar och regler som för det mesta inte gäller i den riktiga världen. Så hur vore det om man kunde ta in dessa regler i vår vardag? Det kan vara förmågor, mätare, varelser, power ups, system, mekaniker. Vad som helst! Så länge det är typiskt speligt vill vi höra vad du hade velat hämta in för spelgrej i vår verklighet. Förklara gärna varför du tycker ditt liv hade blivit bättre eller mer spännande om du fick addera detta spelelement till din vardag. Därmed lyder veckans fråga:

Vad i spel önskade du fanns i verkligheten?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!