Kompositören och musikern Johan Holmström ligger bakom Malmö FF-hymnen som vi kan höra från supporterläkataren varje gång stadens lag spelar. Vad ni kanske inte känner till är att Holmström sen några år tillbaka arbetar på spelstudion King i Malmö och skriver all musik till deras spel.

I 2014 släppte King spelet Candy Crush Soda Saga. Pusselspel brukar vanligtvis bestå av små korta melodi-loopar. De tenderar även vara skapade på elektronisk väg av budgetskäl. Privilegiet man får när man arbetar som kompositör hos ett bolag som ligger bakom ett världens just nu mest populära pusselspel är att man får enorma resurser. Dessa resurser ledde till att Candy Crush Soda Saga dels har längre musikstycken men framförallt att musiken är framförd av en riktig fullskalig orkester. Och inte nog med det, det är ingen mindre än Londons egen symfoniorkester som spelat in musiken i självaste Abbey Road Studios.

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: Earthbound Beginnings – Pollyanna

Faktum är att det först var tänkt att Malmö symfoniorkester skulle spela in musiken, men när högtflygande planer blir än mer ambitiösa är det svårt att hindra dem. Vem kan och vill neka en kompositör den magiska och oförglömliga upplevelsen att få arbeta i den legendariska Beatles-studion?

Stycket jag bjuder på idag är den huvudsakliga musiken miljontals människor hört när de lagt ner åtskilliga timmar på det uppskattade pusselspelet. När jag fann stycket hade aldrig hört det förr men jag får säga att jag finner det högst angenämt. Här kan man höra snärtiga mandoliner sprida folkliga medelhavsinfluenser. Det är en avkopplande drömsk och bitvis romantisk melodi vars mer pompösa mittparti verkligen känns riktigt medryckande, som om man bjuds upp till dans på en bal.