Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Före vi går över till veckans fråga skall vi först lyssna på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket spel vill du ta med dig från E3?

Kändes väldigt mycket som ett mellanår, mycket beroende på att det kommer nya konsoler nästa år och bolagen sparar på krutet. Men Elden Ring verkar som ett intressant koncept.
/Pär Wirdfors, Facebook

Har inte spelat något av de tidigare Animal Crossing-spelen men jag blev förbannat sugen på New Horizons efter trailern. Är dock lite skeptisk till om jag kommer ha tid att spela det som sig bör.
/David Nylander, redaktionen

För mig handlar det om Final Fantasy VII: Remake, 12 Minutes eller Spiritfarer. Alla tre verkar bra. Men det blir väl Final Fantasy VII som vinner då jag är alldeles för nyfiken.
/Alexander Cederholm, redaktionen

Jag blir mer och mer taggad på The Outer Worlds. Det verkar verkligen vara New Vegas 2 om det hade utspelat sig i rymden, vilket är mer än vad vi egentligen förtjänar.
/Andreas Lennartsson, redaktionen

Ett triumferande ögonblick från Games Done Quick 2016.

Upplägg för veckans fråga:

Under veckan kommer människor från spridda delar av världen vallfärda till Minnesota i USA med ett och samma syfte. Under det som kallas Summer Games Done Quick kommer olika personer göra sitt yttersta för att klara av olika spel så fort som möjligt samtidigt som vi åskådare ombeds skänka pengar till ett välgörande ändamål. Hela evenemanget kommer sändas direkt via olika medier och vi kan räkna med en ordentligt blandning i spelen som avverkas.

Detta fick oss på redaktionen att fundera kring vilket spel ni läsare kan ögonbrynshöjande mycket om. Vi vill veta vilket spel ni har så pass mycket vetskap kring att ni kanske till och med skulle våga er på en så kallad speedrun. Har ni något spel där ni verkligen har stenkoll på varje uppdrag, samlarföremål och utmaningar? Vi vill höra vilket spel just du är expert på. Därmed lyder veckans fråga:

Vilket spel har du mest kunskap om? Berätta varför du känner så.

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!