Spelspecifikt är Player 1:s podcast om detaljerna i spel. En podd som zoomar in på alla de beståndsdelar som gör våra spel till vad de är. Spelspecifikt handlar om att se det stora i det lilla.

En podd om specifika spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Denna serie av program leds av Alexander Cederholm, chefredaktör på Player 1, där han diskuterar ämnen tillsammans med sina redaktionskollegor och andra vänner som vill gästa honom genom året.

FÖRRA AVSNITTET: Spelspecifikt 04: Det går utför i Lonely Mountain: Downhill

Vi kommer tala om en rad olika ämnen så som spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Spelspecifikt försöker hantera smala ämnen och väldigt specifika element, och jag försöker vara en lättsmält podd på runt en timme.

Veckans ämne – tidsloopar

Förra årets spelfluga såg ut att ha blivit tidsloopar. Hur många spel som helst, Deathloop, The Forgotten City, 12 Minutes, Returnal och expansionen till Outer Wilds kom alla ut i 2021. Personligen har jag alltid varit fascinerad över tidsloopar i både spel och filmediet så det här är ett lysande ämne att dra igång Spelspecifikt på nytt med. Till min hjälp har jag en av Player 1:s redaktörer, David Nylander, som ska bli min konversationspartner inom detta ämne. Det talas om specifika spel men även om tidsloopar i största allmänhet.

Glöm inte att spana in Davids egen podcast Nytt Spel Plus som ni även kan hitta på bl.a. Apple Podcast och Spotify. Följ uppdateringar på Instagram och Facebook.

Vilka tidsloopar tycker du själv om i spel? Berätta för oss om gamla som nya spel? Vi missade kanske din favorit?

Musik: Låten ”Spelspecifikt” är gjord av Dominic Ninmark. Ninmark har gjort musik till spel som Strikey Sisters, Rival Megagun och Blazing Chrome. Ni kan höra mer av hans musik här.

Vår podcast-feed ”Player 1 presenterar” finns just nu i valfri podcastspelare, nära dig!