Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer överlag fokusera på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Före vi går över till veckans fråga skall vi först lyssna på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilken icke-amerikansk stad borde Grand Theft Auto utspela sig i?

Stockholm är given etta! Det har varit en barndomsdröm att kunna köra förbi sitt eget hus i GTA. Paris vore också häftigt med tanke på alla smågator och mopedtrafiken.
/Mauritz Carlström, Twitter

Göteborg, utan tvekan! Då skulle bilkörandet bli sjukt mycket mer spännande.
/David Nylander, Facebook

Det allra roligaste skulle vara Tokyo; en cool och komplex stad med möjlighet till många intressanta berättelse såväl som Kei Cars, neonljus och Yakuzan. Alternativt en större karta med ett fåtal städer (exempelvis Edinburgh, Glasgow, Belfast, Dublin). Jag tror att det skulle gå att ha mycket kul med de städerna.
/Darragh McKenna, Twitter

Köpenhamn, med möjligheten att kunna köra till Malmö.
/Johan Ridell, Facebook

Jag säger det motsatta som Johan: Malmö, och att man kan köra till Köpenhamn.
/Alexis Rozas-Parra, Facebook

Upplägg för veckans fråga:

Under denna fullspäckade temavecka då vi firar Pokémon-seriens 20-åriga födelsedag måste vi ju givetvis också undersöka vilket intryck dessa spel har gjort på våra läsare.

Redan på min tid – *drar sig i skägget och stirrar bort i fjärran* – var den stora frågan på skolgården vilken Pokémon en valde som sin start-Pokémon från Professor Oak. Själv var jag från början, och har alltid varit, en Squirtle-person. Den vattenvarelse vars fullt utvecklade form prydde min blåa Game Boy-kassett kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta som min allra första följeslagare på den äventyrliga resan mot att bli Pokémon-mästare. Men allteftersom jag och mina gelikar spelade vidare och upptäckte allt fler monster – och sedermera även nya start-Pokémon i de senare spelen – blev diskussionen om favorit-Pokémon genast mycket större och så småningom ett återkommande inslag i vår vardag.

Idag spänner serien över snart åtta generationer (i och med Sword och Shield) och därmed också dryga 800 olika sorter fickformatsmonster. Det har således blivit mycket, mycket svårt att välja endast ett monster som sin favorit. Å andra sidan måste den favoriten vara något alldeles extra för att stå ut i mängden. Därmed lyder veckans fråga:

Vilken är din absoluta favorit bland de över 800 olika Pokémon som finns i nuläget?  Och motivera gärna varför.

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!