I en tid där Playstation totaldominerar kriget om exklusiva titlar måste vi prata om det svarta fåret i församlingen: Days Gone. För er som inte är bekanta med titeln (och jag hade inte blivit särskilt överraskad om så var fallet) så utannonserades Days Gone under Sonys presskonferens vid E3 2016 som något slags öppen värld-survival-zombiespel.

Det intressanta med E3 2016 var att spelet först utannonserades med hjälp av en kort trailer för att sedan följas upp med ett längre demo i slutet av Sonys konferens. Det fanns ett cirkulerande rykte i och med detta att det egentligen var Red Dead Redemption 2 som skulle visats upp, men att detta inte blev fallet på grund av olyckliga omständigheter.

LÄS ÄVEN MITT PREMIÄRINLÄGG: Mitt namn är Andreas 

Sedan dess har Days Gone haft en roll i Sonys marknadsföring under de senaste åren och förväntades släppas någon gång under 2018 (även om spelet inte fick ett formellt releasedatum). För någon månad sedan blev det dock offentliggjort att spelet skulle släppas först under 2019. Som en följd av detta valde Sony för några dagar sedan att gå ut med sina planer inför årets E3 där man klargör att endast fyra spel kommer ligga i fokus: The Last of Us 2, Spider-Man, Death Stranding och Ghost of Tsushima. Här har vi alltså spel som (förutom Spider-Man såklart) med största säkerhet är planerade att släppas efter Days Gone. Detta leder mig till en tveksamhet kring spelets vara eller icke vara.

Ta spelets vaga releasefönster och addera sedan det faktum att Playstation har en annan exklusive titel med element av zombies och överlevnadsfokus vid horisonten. Ta även i beaktning att zombies i spel är en väl beprövad formel och kanske inte det hetaste inslaget i dagens utbud. Vad tror vi då kommer hända med Days Gone? Kommer det försenas ytterligare? Kommer det ens få ett releasedatum? Själv blir jag mer och mer osäker i frågan för varje dag. Och säg att det ändå kommer ut under nästa år, kommer vi spela det?

Diskutera i smågrupper och återkom med gissningar och spekulationer.