Vi har alla våra spel som återuppstår en gång per år. Det startas, samlar ihop några timmar på steam och stängs sedan av. För mig är det denna visa varje år. I januari är det World of Warcraft där jag tragglar mig igenom alla nya Raids på jakten av den bästa rustningen. I mars blir det istället en tur tillbaka till Roller Coaster Tycoon 2 och så snabbt jag går i konkurs ersätts det av 9 Dragons.

Vissa titlar har mer än en plats per år och en är det massiva onlinespelet 9Dragons från 2007. Här är världen dominerad av kung-fu där fulla tiggare i halmhattar slåss mot satanistiska elddyrkande sadister. Där det finns över 20 olika sorters vargar som du hjärndött slaktar var femte nivå. Där maxnivån är så hög att alla guider ger upp vid level 76. Ja, det är ett intressant spel som skyfflats mellan åtta olika förlag utspridda över hela världen. Trotts detta är det inte utdött, för nu har spelet kommit till Steam.

Jag hade nästan glömt bort 9Dragons men när den gamla loggan syntes på första sidan av Steam forsade alla minnen tillbaka. Alla timmar som spenderades på att slakta halvdöda björnar med en hastighet till nästa level på 0,001%/ per björn. Alla huvuduppdrag som bitvis var översatta från koreanska så man iallafall nästan förstod berättelsen. Eller när jag var ny och sålde en sten värd 25 miljoner för 2000. Dessa minnen gjorde att jag klickade på installera direkt. Efter bara några minuter startade den ohyggligt höga titelmusiken och jag sprang till den närmaste björnen.

En ny början för 9Dragons.

Grafiken är utdaterad, musiken är upprepande och uppdragen är fantasilösa. Men det som räddar 9Dragons är kung-fu. Wu-tang och Heavenly Demons är två utav de sex spelbara klanerna. Till detta finns fyra olika klasser med mer än 50 färdigher per roll utspridda över 216 nivåer och detta är spelets största säljpunkt. Den gamla spelbasen finns kvar men med Steam har spelet vuxit. Plötsligt är varje område fyllt av nya spelare som säljer guld på den hetaste kinesiska sidan. Bossar dör på bara några sekunder och man kan inte längre se viktiga karaktärer bland horden av spelare. 9Dragons har blivit populärt. Kanske det beror på den klassiska stilen eller för att alla datorer kan klara av det? Oavsett vad har 9Dragons nu fler spelare än någonsin förr.

9Dragons är ett speciellt spel. Om man inte har nostalgiska minnen eller ett sexpack och ett gäng vänner kan jag förstå varför detta tio år gamla spel har många negativa recensioner på Steam. Men vi som spelat sedan den öppna betan 2007 kommer tillbaka för det nyanserande men hjärndöda slaktandet. Det är inte ett spel för alla men det är ett spel för mig från juni till oktober varje år och nu med Steam, kan det bli ett spel för dig.